Σάββατο 13 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Παζάρια για κυβέρνηση διαχείρισης

ΡΩΜΗ.--

Τις εκθέσεις τους για το σχηματισμό κυβέρνησης διαχείρισης της κρίσης παρουσίασαν χτες, οι δύο επιτροπές των λεγόμενων σοφών που διόρισε ο πρόεδρος της χώρας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Ο τελευταίος σημείωσε ότι «κατάφεραν να βρουν κοινές θέσεις, μέσα σε κλίμα διαλόγου που πρέπει να λειτουργήσει ως παράδειγμα και για τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες θα πρέπει να επιδείξουν καλή θέληση στα πλαίσια της δράσης του κοινοβουλίου».

Και πρόσθεσε: «Ο λόγος τώρα ανήκει στις πολιτικές δυνάμεις. Ο διάδοχός μου θα βγάλει τα απαιτούμενα συμπεράσματα και η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να προκύψει μόνον από τη συνεργασία μεταξύ των κομμάτων». Χτες πάντως ο επικεφαλής της Λέγκας του Βορά, Ρομπέρτο Μαρόνι, συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουίτζι Μπερσάνι, για την εξεύρεση υποψήφιου προέδρου κοινής αποδοχής, καθώς τα παζάρια συνεχίζονται. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εμφανίζεται να δέχτηκε να στηρίξει ένα κεντροαριστερό πολιτικό για την προεδρία της χώρας στην επερχόμενη εκλογή, με τον όρο της συμμετοχής του κόμματός του σε κυβέρνηση συνεργασίας. «Είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε», είπε αναφερόμενος στην εκλογή μέλους του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) στην προεδρία. Ερωτηθείς αν θα επιμείνει στο σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού με τη συμμετοχή της κεντροαριστεράς, αλλά και του κόμματός του, του «Λαού της Ελευθερίας», ως προϋπόθεση για τη στήριξή του, ο Μπερλουσκόνι απάντησε: «Φυσικά, αυτό είναι σαφές».

Η εκλογή του επόμενου προέδρου που θα διαδεχτεί τον Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, η θητεία του οποίου λήγει στις 15 Μάη, είναι η επόμενη μεγάλη δοκιμασία για το κοινοβούλιο, ενώ το «Κίνημα των Πέντε Αστέρων» του λαϊκιστή ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο, που διαμορφώνεται στον άλλο διαχειριστικό πόλο, συμβάλει στον εγκλωβισμό των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ