Σάββατο 13 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - ΕΘΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Οι φοιτητές καθαίρεσαν το ΔΣ

Με ευθύνη των ίδιων των φοιτητών και της επιτροπής που δημιούργησαν, θα διεξαχθούν στις 17 Απρίλη, οι φοιτητικές εκλογές στο σύλλογο του Τμήματος Ιστορίας - Εθνολογίας του ΔΠΘ στην Κομοτηνή.

Προηγούμενα, οι φοιτητές, μέσα από γενική συνέλευση, καθαίρεσαν το ΔΣ του Συλλόγου, όπου η ΔΑΠ είχε αυτοδυναμία με 5 στα 7 μέλη του και το κρατούσε σε πλήρη αδράνεια. Διακοσμητικοί ήταν όμως στο ΔΣ του Συλλόγου και ο ένας εκπρόσωπος της ΠΑΣΠ καθώς πέρσι η παράταξη αυτοδιαλύθηκε αλλά και ο εκπρόσωπος της ΑΡΕΝ.

Εν μέσω των κινητοποιήσεων φοιτητών και σπουδαστών ενάντια στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», η ΔΑΠ εξακολουθούσε να μη λειτουργεί το ΔΣ και να μην οργανώνει γενικές συνελεύσεις. Ετσι, οι φοιτητές αναγνωρίζοντας τη συνειδητή υπονόμευση της συλλογικής δράσης και της οργάνωσης του αγώνα που επιχειρούσε η ΔΑΠ, μέσα από γενική συνέλευση αποφάσισαν την καθαίρεση των μελών του ΔΣ και προγραμμάτισαν εκλογές στις 17 Απρίλη.

Μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, οι εκλεγμένοι της ΔΑΠ που αρνούνται την καθαίρεσή τους, γαντζώθηκαν στο ΔΣ, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την απόφαση των φοιτητών.

Και σαν να μη φτάνει αυτό, οι ΔΑΠίτες κάλεσαν, εκ των υστέρων, συνεδρίαση του ΔΣ, προσκαλώντας να συμμετάσχει και έναν φοιτητή αυτοαποκαλούμενο ανεξάρτητο που μέχρι πριν εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ. Οι 6 από κοινού, αποφάσισαν επίσης να οργανώσουν εκλογές στις 17/4.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ