Κυριακή 14 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΑΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παρέμβαση για τον τραμπουκισμό χρυσαυγίτη οδηγού

Να απομονώσουν τους ρατσιστές και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής καλεί τους εργαζόμενους των αστικών συγκοινωνιών, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) στον ΟΑΣΘ, με αφορμή τη ρατσιστική συμπεριφορά οδηγού του ΟΑΣΘ στη «γραμμή 26» που δεν επέτρεψε την είσοδο σε μετανάστες, πριν από μερικές μέρες. Γεγονός που ήρθε στην επιφάνεια μετά από καταγγελίες επιβατών.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ σημειώνει: «Ο "συνάδελφος" οδηγός της λεωφορειακής γραμμής 26 Καλλιθέα, εκτός από τη ρατσιστική του συμπεριφορά σε συνανθρώπους του διαφορετικού χρώματος δέρματος και φυλής, έχει την ίδια και χειρότερη συμπεριφορά και σε - Ελληνες - συνανθρώπους του διαφορετικής πολιτικής - συνδικαλιστικής τοποθέτησης.

Είναι ο "συνάδελφος" που απειλεί και προκαλεί σκίζοντας τις αφίσες του ΠΑΜΕ και της παράταξης της ΔΑΣ ΟΑΣΘ στους χώρους αναμονής των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Ετσι γαλουχεί τα μέλη και τα στελέχη της η Χρυσή Αυγή, τους «εκπαιδεύει» πρώτα σε ανυπεράσπιστους και φοβισμένους μετανάστες για να τους χρησιμοποιήσει αργότερα ενάντια στο λαϊκό και εργατικό κίνημα.

Τέτοια οργάνωση είναι. Του τρόμου και της βίας!

Ως ΔΑΣ ΟΑΣΘ συγχαίρουμε τους επιβάτες που αντιδράσανε και τον καταγγείλανε.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ να απομονώσουν τον εν λόγω "συνάδελφο" και γενικά τους ρατσιστές και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Τέτοιοι συνάδελφοι αμαυρώνουν την εικόνα των εργαζομένων και ειδικότερα των οδηγών που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους επιβάτες του ΟΑΣΘ.

Η διοίκηση του Συνδικάτου πρέπει να πάρει θέση και να τον διαγράψει από το μητρώο μελών της.

Τέλος, θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη και τα αποτελέσματα της ΕΔΕ που εξήγγειλε η διοίκηση του ΟΑΣΘ και αν υπάρξει τυχόν κουκούλωμα της υπόθεσης θα επανέλθουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ