Τετάρτη 17 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Καταγγελίες - σοκ για βασανισμό κρατουμένων

Την ώρα που προκαλούν σοκ οι καταγγελίες κρατουμένων των φυλακών Γρεβενών για τα βασανιστήρια που υπέστησαν από αστυνομικούς το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, η ΕΛ.ΑΣ., προφανώς για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, προχώρησε χτες σε νέους ελέγχους σε κελιά και κοινόχρηστους χώρους των συγκεκριμένων φυλακών παρουσιάζοντας κάποια ευρήματα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι καταγγελίες ανέφεραν πως οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στους «ελέγχους» ήταν εξοπλισμένοι με ηλεκτρικούς εκκενωτές (taser), τους οποίους χρησιμοποίησαν σε γυμνούς κρατούμενους την ώρα που άλλοι κουκουλοφόροι αστυνομικοί τους χτυπούσαν και τους έβριζαν χυδαία. Τονίζεται επίσης πως πολλοί κρατούμενοι παρέμειναν γυμνοί για αρκετές ώρες και πως ένας ηλικιωμένος κρατούμενος, μετά τη χρήση του εκκενωτή από... όργανο της τάξης, εμφάνισε προσωρινή παράλυση και απώλεια ούρων.

Ιδια φέρεται να είναι η αντιμετώπιση των κρατουμένων από αστυνομικούς και σε όσες φυλακές έχουν γίνει παρόμοιοι έλεγχοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι έφοδοι των ΕΚΑΜ έχουν γίνει σε Τρίκαλα, Μαλανδρίνο, Κορυδαλλό, Γιάννενα, Δομοκό και Γρεβενά.

Τέλος, η Αστυνομία πριν καν ολοκληρωθούν οι νέοι έλεγχοι στις φυλακές Γρεβενών - όπως υπογραμμιζόταν - έσπευσε να παρουσιάσει τα όσα βρέθηκαν. Μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν 13 αυτοσχέδια μαχαίρια, 15 κινητά τηλέφωνα, ισάριθμες κάρτες sim, τέσσερις φορτιστές, οκτώ handsfree και δύο καλώδια usb.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ