Κυριακή 8 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ρεκόρ ΠΑΣΟΚικού εκσυγχρονισμού

Οι καρεκλοκένταυροι «σοσιαλιστές» ΠΑΣΟΚοι μπέρδεψαν τα λόγια και την περπατησιά τους και βαδίζουν αντί μπρος, πίσω. Στόχος τους ο Μεσαίωνας. Συναγωνίζονται την άλλοτε επάρατη Δεξιά, με την οποία, τώρα, έχουν γίνει «συγκοινωνούντα δοχεία». Την εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό τον θέλουν για το μεγάλο κεφάλαιο κι όχι για το λαό. Ετσι από «σοσιαλιστές», έγιναν εκσυγχρονιστές, φιλελεύθεροι, διαπλεκόμενοι και πάει λέγοντας...

«Η κυβέρνηση έχει δείξει αξιοθαύμαστη συνέπεια στις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στο λαό», διαλαλεί ο κ. Ρέππας. Και βέβαια, οι συντάξεις έγιναν 152.000 δρχ, η λιτότητα... μακροημερεύει και η ανεργία «πήγε» από το 8% στο 13%.

«Η αντιμετώπιση της ανεργίας, είναι υπόθεση του κεφαλαίου, το οποίο πρέπει και να ενισχυθεί. Η ανάπτυξη και η απασχόληση δε θα 'ναι μέριμνα του κράτους, αλλά του κεφαλαίου (θα βάλουν δηλαδή τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα)». Αυτά λέει ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χριστοδουλάκης.

Εχουμε τόσο εξελιχθεί και εκσυγχρονιστεί που γίναμε Ευρωπαίοι και κατέχουμε πολλά ρεκόρ: Είμαστε η πιο φτωχή χώρα της Ευρώπης και κατέχουμε την πρωτιά με πολλά ρεκόρ, από την ανάποδη βέβαια. Πρώτοι στην ψαλίδα πλουσίων και φτωχών, πρώτοι στην ΕΕ, στη μείωση θέσεων εργασίας, αντί για αύξηση. 20% του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας. 40% το κόστος της εργασίας και 60% οι αμοιβές των Ελλήνων εργατών, με το μέσο όρο της ΕΕ. 70% Συνταξιούχοι ΙΚΑ στο υπερκατώτατο όριο σύνταξης πείνας. Μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία με Μαθητοδικεία και στην Υγεία με μια Νοσοκόμα σε 10 Ιατρεία και με ραντεβού στα Δημόσια Νοσοκομεία πάνω από 6 μήνες. Παράνομοι και καταχρηστικοί οι αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αγροτοδικεία αντί συντάξεις στους αγρότες.

Προαποφασισμένος διάλογος -αποφασίζουμε και διατάσσουμε. Τρομονόμοι, αύρες, ΜΑΤ και δακρυγόνα. Ασυδοσία στο κεφάλαιο, χειροπέδες στο λαό. Να ποιος είναι ο εκσυγχρονισμός τους. Αν δε, πεις και για αξιοπρέπεια και πατριωτισμό, εκεί εξελισσόμαστε και εκσυγχρονιζόμαστε τόσο που δεν πάει άλλο.

Τα πράγματα είναι τόσο τραγικά, που δε δικαιολογούνται αυταπάτες και επανάπαυση. Ολα δείχνουν Μεσαίωνα. Το μόνο που φοβούνται και λογαριάζουν είναι η αντίσταση του λαού. Γι' αυτό επιβάλλεται επαγρύπνηση, αγώνας, συσπείρωση και ενότητα για να περιφρουρηθεί το δικαίωμα στη ζωή, η ελευθερία, η ανθρωπιά και η αξιοπρέπεια. Ο αγώνας τώρα, είναι πάνω από όλα.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΩΝΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ