Σάββατο 20 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Συγκέντρωση ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων

Συγκέντρωση - καθιστική διαμαρτυρία ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού, πραγματοποίησαν χτες από τις 8 το πρωί οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, συμμετέχοντας στο κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα. Στην κινητοποίηση πρωτοστάτησαν οι γυναίκες και η νεολαία των χωριών.

Από νωρίς το πρωί και μέχρι αργά το μεσημέρι, παρέμεναν στο δασικό δρόμο «Χοντρό δέντρο» (οδηγεί προς το εργοτάξιο των Σκουριών), έξω από την Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής. Με τα συνθήματά τους δήλωσαν ξεκάθαρα ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να βάλουν οριστικά φρένο στην επένδυση της μεταλλουργίας χρυσού. Απέναντί τους μια άλλη μια φορά βρέθηκαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που όπως φαίνεται έχουν αναλάβει τη μόνιμη «φύλαξη» των εγκαταστάσεων της εταιρείας και την καταστολή των αγωνιστικών αντιδράσεων του λαού.

Οι διαδηλωτές, διαμήνυσαν ότι είναι αποφασισμένοι να δυναμώσουν τον αγώνα, παρά την τρομοκρατία και την κρατική καταστολή, παρά τις διώξεις και τις φυλακίσεις συντοπιτών τους, παρά τη νέα απόφαση του ΣτΕ να απορρίψει την προσφυγή κατοίκων και φορέων με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί η κοινή υπουργική απόφαση έγκρισης της ΜΠΕ (εκκρεμή η συζήτηση άλλων δύο προσφυγών).

Στο πλαίσιο κλιμάκωσης του αγώνα τους, οι Επιτροπές Αγώνα θα συνεχίσουν τη δράση τους ενώ προγραμματίζουν μεγάλη συναυλία στην Ιερισσό στις 25 Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ