Σάββατο 20 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΛΟΓΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ
Βρέθηκε και «φαινυλοβουταζόνη»

Ερωτηματικά για τη στάση του ΕΦΕΤ

Θετικά και στην απαγορευμένη, για ανθρώπινη χρήση, ουσία «φαινυλοβουταζόνη», που είναι κτηνιατρικό φάρμακο, βρέθηκαν δύο δείγματα της εταιρείας «Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ» της σειράς «ΝΙΚΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙ».

Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι τα σχετικά προϊόντα, που είχαν παρασκευασθεί με κρέας προέλευσης Ιταλίας, έχουν αποσυρθεί από τα ράφια των σούπερ - μάρκετ στα τέλη του Μάρτη, διάστημα, δηλαδή, μικρότερο του ενός μήνα.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα οι αρμόδιοι φορείς διαβεβαίωναν ότι μπορεί μεν να υπήρχε κρέας αλόγου σε διάφορα προϊόντα που διακινούνταν στην ελληνική αγορά, ωστόσο δεν υπήρχε «ιδιαίτερος κίνδυνος» μιας και δεν είχε ανιχνευθεί η παραπάνω επικίνδυνη ουσία.

Είναι ολοφάνερο ότι για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι καταναλωτές πέφτουν θύματα τροφίμων που ενώ είναι ακατάλληλα κυκλοφορούν στα ράφια των καταστημάτων, ενώ σε κάθε περίπτωση προκαλεί ερωτηματικά η μεθόδευση της διοίκησης του ΕΦΕΤ, εκπρόσωποι της οποίας χειρίστηκαν, τουλάχιστον τη συγκεκριμένη περίπτωση ακατάλληλων τροφίμων, στο σκοτάδι και ενημέρωσαν τουλάχιστον ένα εικοσαήμερο μετά το «κλείσιμο» της υπόθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ