Σάββατο 20 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΣΤΟΝΗ
Ανθρωποκυνηγητό για έναν ύποπτο

Οι αρχές ανακοίνωναν ότι είναι τσετσενικής καταγωγής

ΒΟΣΤΩΝΗ.--

Συνεχίστηκε και χτες η αναζήτηση των δραστών της επίθεσης της Δευτέρας, στο διεθνή μαραθώνιο της Βοστόνης (με 3 νεκρούς και πάνω από 170 τραυματίες). Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του αρχηγού της αστυνομίας της Βοστόνης, Εντουαρντ Ντέιβις ο ύποπτος που αναζητείται και διαφεύγει «οπλισμένος και επικίνδυνος» είναι ο 19χρονος Τζοκάρ Τσαρνάεφ με καταγωγή από την περιοχή της Τσετσενίας, ενώ νεκρός από σφαίρες αστυνομικών είναι ο δεύτερος ύποπτος Τάμερλαν Τσαρνάεφ, αδελφός του πρώτου, 26 ετών. Και οι δύο εμφανίζονται ως «ισλαμιστές» και διέμεναν στην περιοχή του Κέμπριτζ με μόνιμη άδεια παραμονής στις ΗΠΑ.

Οι εξελίξεις από τη νύχτα της Πέμπτης είναι ραγδαίες. Αρχικά το FBI έκανε την εδώ και δύο μέρες αναμενόμενη συνέντευξη Τύπου δίνοντας στη δημοσιότητα και τις φωτογραφίες των δύο υπόπτων. Μερικές ώρες αργότερα οι δύο ύποπτοι για τη βομβιστική επίθεση της Δευτέρας εμφανίζονται να λήστεψαν ένα μίνι-μάρκετ και στη συνέχεια σκότωσαν ένα φρουρό του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT) πυροβολώντας τον πολλές φορές. Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση και ανθρωποκυνηγητό για τη δολοφονία αστυνομικού του ΜΙΤ στην Πανεπιστημιούπολη του Κέμπριτζ και τη συνοικία Γουότερτάουν. Η καταδίωξη έληξε, όπως λένε οι αρχές, με τον τραυματισμό του Τάμερλαν, που κατέληξε αργότερα στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί.

Ωστόσο το ανθρωποκυνηγητό με μεγάλες δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας για το δεύτερο ύποπτο που διέφυγε συνεχιζόταν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και για το λόγο οι αρχές ασφαλείας διέταξαν τη διακοπή κυκλοφορίας σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Βοστόνης, που παρακολουθείται και από αέρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ