Τρίτη 23 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
Χωρίς δάσκαλο εδώ και 10 μέρες

Χωρίς δάσκαλο εδώ και 10 μέρες παραμένουν τα πρωτάκια στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων. Τα παιδιά περιφέρονται από τάξη σε τάξη, ενώ στις συνεχείς εκκλήσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για κάλυψη του κενού, η αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επικαλείται έλλειψη κονδυλίων.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου καταγγέλλει για αναλγησία το υπουργείο και τις αρμόδιες Διευθύνσεις που επικαλούνται έλλειψη πόρων για να καλυφθούν στοιχειώδεις ανάγκες της εκπαίδευσης. «Ουσιαστικά οδηγούν στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και στην απαξίωση του δημόσιου σχολείου», τονίζουν οι εκπρόσωποι των γονιών, που απαιτούν και διεκδικούν άμεσα να σταλεί εκπαιδευτικός στο σχολείο για την κάλυψη του κενού, δηλώνοντας ότι «οποιαδήποτε άλλη λύση, όπως συνένωση τμημάτων, εκ περιτροπής δάσκαλος στην τάξη κλπ τη θεωρούμε απαράδεκτη».

Η περίπτωση του 10ου Δημοτικού είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί σε πολλά σχολεία όταν ένας εκπαιδευτικός, για λόγους πέρα από τις δυνάμεις του (ασθένεια, εγκυμοσύνη, τραυματισμός κλπ), πρέπει να απουσιάσει από το σχολείο. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να πείσει ότι περισσεύουν εκπαιδευτικοί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ