Παρασκευή 6 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΜΑΚΡΟΝΗΣΙΩΤΕΣ
Η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα σε προτεκτοράτο

Από τη μαζικότατη συνέλευση των Μακρονησιωτών
Από τη μαζικότατη συνέλευση των Μακρονησιωτών
«Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο των κυρίαρχων ιμπεριαλιστικών χωρών, με τις συμφωνίες τις οποίες έχει υπογράψει και εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση (Συνεταιρισμός Ειρήνης, Σύμφωνο Σταθερότητας, Σένγκεν) και χρησιμοποιείται σαν ορμητήριο κατά των γειτονικών χωρών», καταγγέλλουν, με ψήφισμά της συνέλευσής τους που έγινε στις 4.4.2001, οι Μακρονησιώτες (ΠΕΚΑΜ) και το οποίο εγκρίθηκε, σχεδόν, ομόφωνα (πλην ενός).

Οι αγωνιστές της Μακρονήσου καταγγέλλουν ακόμα, στο ψήφισμά τους, τη γιουγκοσλαβική κυβέρνηση και τους Αμερικάνους, για τη σύλληψη του Προέδρου Μιλόσεβιτς, στον οποίο εκφράζουν και τη συμπαράστασή τους. Ακόμα καταδικάζουν τις πολεμικές επιχειρήσεις που διεξάγονται στην ΠΓΔΜ και που οδηγούν σε γενίκευση του πολέμου στα Βαλκάνια.

Επισημαίνεται, ακόμη, ότι η προώθηση του «τρομονόμου» στη Βουλή, σε συνδυασμό με το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών, μας προειδοποιεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλα χειρότερα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων των λαϊκών στρωμάτων. Η δίωξη του Γ. Μανουσογιαννάκη, προέδρου του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού σωματείου «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», είναι προμήνυμα ότι έρχονται χειρότερα...

Κλείνοντας το ψήφισμά τους, οι Μακρονησιώτες καλούν όλους τους αγωνιστές, όλο τον εργαζόμενο προοδευτικό λαό, να προχωρήσουν ενωμένοι στην οικοδόμηση του πατριωτικού λαϊκού μετώπου, ώστε, δυνατό και μαζικό, να μπορέσει ν' αντιπαλέψει την πολιτική του δικομματισμού και της εξάρτησης και να την ανατρέψει.

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου - ΠΕΚΑΜ - στην εκλογοαπολογιστική Συνέλευση που έγινε στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, εξέλεξαν τους παρακάτω αγωνιστές για το Διοικητικό Συμβούλιο: Κώστας Κορτζίδης, Νίκος Αμπατιέλος, Ανθούλα Κακουλίδου, Νίκος Καφαντάρης, Γιάννης Επιτρόπου, Αντώνης Σωτηρόπουλος, Θανάσης Τσουκνίδας, Κομνάς Αλεξάνδρου, Βασίλης Λασκαρίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ