Παρασκευή 6 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Θεατρικές αφηγήσεις

«Σαμιώτικα αφηγήματα από δύο πολέμους» από το θέατρο «Τέττιγες»
«Σαμιώτικα αφηγήματα από δύο πολέμους» από το θέατρο «Τέττιγες»
Τη δεύτερη φετινή παράστασή του, που συνδέεται άμεσα με τη Σάμο, ξεκίνησε το θέατρο «Τέττιγες», από τη Σάμο και συνεχίζει, από αύριο μέχρι και τις 10 του Απρίλη, στην Αίθουσα του Δημαρχείου Καισαριανής. Πρόκειται για τα «Σαμιώτικα αφηγήματα απόδυο πολέμους - Μικρασιατική καταστροφή και Γερμανική Κατοχή» (μια θεατρική προσέγγιση αφηγήσεων προσφύγων, στρατιωτών και αγωνιστών). Η συλλογή των αφηγήσεων και η επιμέλεια των κειμένων είναι του Χρήστου Λάνδρου. Τα βιώματα και οι μαρτυρίες αντικατοπτρίζουν τον πόνο του ξεριζωμένου και ταυτόχρονα το έπος και τον ηρωισμό του ανθρώπου, που μέσα από τις ποικίλες αντιξοότητες αγωνίζεται να επιβιώσει και να διατηρήσει ακέραιη την αξιοπρέπειά του, τη μνήμη και την προσωπική ευθύνη συμμετοχής στα γεγονότα. Στο πλαίσιο της παράστασης ακούγονται τραγούδια του λαϊκού οργανοπαίκτη Μανώλη Τσελεπιδάκη, τα οποία διασκέδαζαν, απαλύνοντας τον πόνο, τρεις γενιές Σαμιωτών. Η σκηνοθεσία είναι του Λεωνίδα Βαρδαρού, τα σκηνικά του Δημήτρη Σεβαστάκη, τα κοστούμια της Ελευθερίας Ράπτη και η μουσική επιμέλεια του ΟρέστηΧατζηνάκη. Κιθάρα παίζει ο Κώστας Γεράκης. Παίζουν: Παναγιώτης Λακιώτης, Λεωνίδας Βαρδαρός, Χάρις Καρνέζη, Ντίνα Κούτσιου, Μιχάλης Θεοδώρου και Σαράντος Φράγκος.

  • Μια θεατρική - εικαστική παράσταση με ηρωίδα τη Μαρία Μαγδαληνή, από το έργο «Φωτιές» της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ, ανεβαίνει από αύριο, μέχρι τις 13 του Απρίλη, στο «Αλεκτον» (Σφακτηρίας 23, Κεραμικός). Η σκηνοθεσία είναι της Αννας Σωτρίνη, η μετάφραση της Ιωάννας Χατζηνικολή, η εικαστική διαμόρφωση του χώρου και τα κοστούμια της Αννας Μαχαιριανάκη και η μουσική του Γιάννη Δροσίτη.
  • Πρεμιέρα, σήμερα, στην Πειραματική Σκηνή «Αδειος Χώρος», του Εθνικού Θεάτρου, όπου η Θεατρική Ομάδα «Παράβαση» παρουσιάζει, μέχρι τις 11 του Απρίλη, το έργο του Βασίλη Ζιώγα «Η κωμωδία της μύγας», σε σκηνοθεσία Θόδωρου Κυριακού, σκηνικά - κοστούμια Αναστασίας Γιάννου και χορογραφίες Σοφίας Καραγιάννη. Παίζουν: Χάρης Αγγέλου, Δέσποινα Γρηγορίου κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ