Πέμπτη 25 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Νέα αιματηρά επεισόδια

ΠΕΚΙΝΟ.--

Αναζωπυρώνεται η βία στην κινεζική επαρχία Ζινζιάνγκ με νέες αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Ουιγούρων και Χαν και 21 νεκρούς, μεταξύ των οποίων και 15 αστυνομικοί. Οι συγκρούσεις αποδίδονται σε «εθνοτική βία» και σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ξεκίνησαν από ομάδα «που σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις». Ωστόσο, είναι φανερό ότι όσο εξελίσσεται η καπιταλιστική ανάπτυξη δημιουργούνται και αντιθέσεις, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και η υποδαύλιση τέτοιων συγκρούσεων.

Αλλες δύο ειδήσεις από την Κίνα έχουν τη σημασία τους: ανακοινώθηκε ότι σύντομα θα αποκτήσει ένα νέο αεροπλανοφόρο, μετά το «Λιαονίνγκ» που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Στον τομέα της Υγείας επίσης ανησυχία προκαλεί το νέο στέλεχος της γρίπης των πτηνών Η7Ν9 το οποίο έχει προκαλέσει 22 θανάτους, μέχρι σήμερα και σύμφωνα με αξιωματούχους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είναι από τα πλέον θανατηφόρα και μεταδίδεται ευκολότερα στους ανθρώπους. Σύμφωνα ωστόσο με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις δε φαίνεται να υπάρχει ανησυχία για επιδημία μεταξύ ανθρώπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ