Παρασκευή 6 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα αρχαία «πουλάνε»...

Ενα από τα μεγάλα αφεντικά των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Ντικ Εμπερσολ, πρόεδρος του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC, που πληρώνει αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Ελλάδα. Επισκέφθηκε τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και άλλες περιοχές της Αθήνας, συναντήθηκε με στελέχη της «Αθήνα 2004» και είπε στους δημοσιογράφους - εμμέσως πλην σαφώς - ότι τα αρχαία αξιοθέατα της χώρας θα «πουλήσουν», ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004...

Ο Ντ. Εμπερσολ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι τρέφει πολύ μεγάλες ελπίδες για τους Αγώνες της Αθήνας που επανέρχονται στην Ελλάδα. «Υπάρχουν οι πιο εντυπωσιακές εικόνες από οποιαδήποτε άλλη χώρα και νομίζω ότι οι Αμερικανοί θα γοητευτούν απ' όλα τα μνημεία της αρχαιότητας που έχετε να δείξετε», σημείωσε, δηλώνοντας ότι «για την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας θα υπάρχει αρκετός χρόνος προβολής». Προβολή που αποσκοπεί σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα διαφημιστικά έσοδα, αφού, όπως είπε και ο ίδιος, η τηλεθέαση των Αγώνων της Αθήνας θα κυμανθεί σε υψηλότερα ποσοστά, σε σχέση με τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ.

Ακόμα, ο πρόεδρος του NBC, που θα πληρώσει περίπου 300 δισ. δρχ. για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, είπε ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα η ώρα διεξαγωγής των αθλημάτων, κάτι που αναμένεται να γίνει κατόπιν συνεννόησης της «Αθήνα 2004» με τους Αμερικανούς.

Τέλος, ανέφερε ότι στην Αθήνα θα έρθουν περίπου 1.200 - 1.400 εργαζόμενοι του τηλεοπτικού δικτύου για την κάλυψη των αγώνων, ενώ άλλοι 500 - 600 θα προσληφθούν από την Ελλάδα. Ακόμα, είπε ότι μέχρι το 2004 θα έρθουν στην Ελλάδα σταδιακά και για τέσσερις μέρες 1.600 - 2.000 εκπρόσωποι των χορηγών του καναλιού, σε ομάδες των 400 ατόμων.

  • Υπογράφτηκε χτες το συμβόλαιο ανάληψης των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004 από την πρόεδρο της «Αθήνα 2004» Γ. Αγγελοπούλου και τον πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής Ρόμπερτ Στιούαρτ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ