Σάββατο 27 Απρίλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σέρνουν σε δίκη το προεδρείο του Συνδικάτου ΙΓΜΕ

Στις 16 Μάη 2013, το προεδρείο του Συνδικάτου ΙΓΜΕ δικάζεται με κατηγορίες που αφορούν τη λειτουργική κατάληψη των εγκαταστάσεων του ΙΓΜΕ στο Ολυμπιακό Χωριό και αφορούσε την τότε Διοίκηση του ΙΓΜΕ που το 2008 καθυστερούσε μισθοδοσία και δώρα, ενώ υπέσκαπτε τη λειτουργία και το κύρος του Ινστιτούτου! Παράλληλα, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο, παραμένουν στο δικαστικό απυρόβλητο οι τότε διοικούντες, εναντίον των οποίων είχε ζητήσει εισαγγελική παραγγελία το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζομένους να συμπαρασταθούν στο προεδρείο του κατά τη διάρκεια της δίκης, ενώ επισημαίνει ότι η δίωξη γίνεται στα πλαίσια κατασκευής επίορκων δημοσίων υπαλλήλων. Τέλος, τονίζει: «Απαιτούμε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να μην ενθαρρύνει τις συνδικαλιστικές διώξεις μέσω των δικαστηρίων».

Σε ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ τονίζει:

«Καταγγέλλουμε την επίθεση της κυβέρνησης απέναντι στο προεδρείο του Συνδικάτου ΙΓΜΕ που τούς σέρνει στα δικαστήρια, κατασκευάζοντας διώξεις. Αποτελεί κομμάτι στην επίθεση του δόγματος "νόμος και τάξη", που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να καταστείλει τις αγωνιστικές διαθέσεις.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους συναδέλφους στο Συνδικάτο ΙΓΜΕ και καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δυναμώσουν τη στήριξή τους απέναντι σε σωματεία και εργαζόμενους που νιώθουν στο πετσί τους την κρατική βία και καταστολή, τις δικαστικές διώξεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ