Σάββατο 27 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»
Μόνο για έχοντες, με κυβερνητικές ευλογίες

«Ταφόπλακα» έβαλε η κυβέρνηση (και) στο δικαίωμα της λαϊκής πλειοψηφίας στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό. Τα ήδη υποβαθμισμένα προγράμματα «Αθληση για όλους» της ΓΓΑ και τυπικά από χτες, μετατρέπονται σε προγράμματα για όποιον έχει να πληρώσει... Με την τροπολογία 479, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του υπουργείου Οικονομικών», η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Χαρακτηριστικά αναφέρει (σ.σ. δικές μας οι υπογραμμίσεις): «Η μισθοδοσία του προσωπικού αυτού καλύπτεται αποκλειστικά από το αντίτιμο που καταβάλλουν οι εξυπηρετούμενοι κάτοικοι και δημότες με τη μορφή διδάκτρων ή από είσπραξη δωρεών και χορηγιών ή μέσω της ΓΓΑ έως το ποσό του αντίστοιχου προβλεπόμενου ΚΑΕ. Η απασχόληση αυτή δεν αναγνωρίζεται ως υπηρεσία για βαθμολογική ή μισθολογική εξέλιξη».

Η κυβέρνηση λοιπόν, με τη νέα διάταξη, θεσπίζει 8μηνες συμβάσεις για τους γυμναστές, μεταφέροντας το κόστος στη λαϊκή οικογένεια. Η νεολαία σε κάθε δήμο, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους για τα προγράμματα αυτά.

Η ανάγκη, της νεολαίας και του λαού για άσκηση ικανοποιείται μόνο όταν το κράτος διασφαλίζει όλες τις προϋποθέσεις (υποδομές, επιστημονικό δυναμικό, χρηματοδότηση) δωρεάν, ώστε η πλειοψηφία να ασκείται συστηματικά μέσα από οργανωμένες δραστηριότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ