Σάββατο 7 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Χρήστος Σταμούλος
Χρήστος Σταμούλος
Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου αδελφικού μας φίλου ΣΤΑΘΗ ΤΥΜΠΑ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

Γιάννης - Κική Φαρμάκη

* * *

Φωτ.

Ο Γεράσιμος από την Κεφαλονιά προσφέρει 30.000 δρχ. στην ΚΟΒ «Μαλαγαρδή» Κοκκινιάς - Κορυδαλλού, στη μνήμη του συνδικαλιστή ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ και 30.000 δρχ. στη «Δημοκρατική Μέριμνα».

  • Στη μνήμη του αξέχαστου πρωτοπόρου αγωνιστή για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ, που πέθανε πρόσφατα, μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων Αυτοκινητιστών Νομού Αττικής προσφέρουν στο ΚΚΕ 25.000 δρχ.

* * *

Ο Βασίλης Ψωμιάδης προσφέρει 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Μπελογιάννη» Κοκκινιάς - Κορυδαλλού, για ενίσχυση του κόμματος, το οποίο πρωτοστατεί στους αγώνες του λαού και της εργατικής τάξης.

* * *

Στη μνήμη των συναδέλφων, φίλων και συναγωνιστών στην Εθνική Αντίσταση ΓΙΩΡΓΟΥ και ΜΑΤΙΚΑΣ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ και του γιου τους ΝΙΚΟΥ, προσφέρω στη «Δημοκρατική Μέριμνα» 10.000 δρχ.

Ελευθερία Βαχλιώτη

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 53 χρόνια από τον Απρίλη του 1948, που ο πατέρας μας ΗΛΙΑΣ ΛΥΤΡΑΣ από το Σερνικάκι Δωρίδας, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ στα τμήματα του Διαμαντή, πιάστηκε αιχμάλωτος βαριά τραυματισμένος, σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην Γκιώνα, από τμήμα του κυβερνητικού στρατού. Τον βασάνισαν απάνθρωπα και τον σκότωσαν, γιατί, παρά τα 58 χρόνια του, εντάχθηκε στο ΔΣΕ, όπως και τα παιδιά του Νίκος, Γιάννης και Βαγγελιώ.

Το ήθος, η λεβεντιά και η παλικαριά του είναι πλούσια παρακαταθήκη για μας.

Στη μνήμη του, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παύλου», 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Η κόρη του Βαγγελιώ Λύτρα

ΛΥΤΡΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΛΥΤΡΑΣ ΗΛΙΑΣ
* * *

Στις 10 Μάρτη 2001, πέθανε η αγωνίστρια ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ, μια μάνα που έχασε στα γηρατειά της τους δυο γιους της. Τον Χρήστο, ο οποίος πέθανε το Μάη του 1992 και τον μεγαλύτερο Θωμά, ο οποίος πέθανε το 1997, έπειτα από εργατικό δυστύχημα.

Η Μ. Κωνσταντινίδου γεννήθηκε το 1914 στο Καρς της Ρωσίας. Το 1922 η οικογένειά της ήρθε στην Ελλάδα. Εγκαταστάθηκε στο ακριτικό χωριό της Φλώρινας Νέο Καύκασο.

Στην Κατοχή οργανώθηκε στο Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας και πρόσφερε τις υπηρεσίες της στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας.

Στον Εμφύλιο, η οικογένεια διασκορπίστηκε. Ο σύζυγός της κατατάχτηκε στο ΔΣΕ. Τα δυο αγόρια της στάλθηκαν στην Πολωνία και η Μαρία με την τρίχρονη κόρη της Καλλιόπη, βρέθηκε στην Τσεχοσλοβακία.

Το 1954 όλη η οικογένεια συγκεντρώθηκε στην Τασκένδη, κοντά στον πατέρα.

Στις 20 Μάρτη 1978 επέστρεψαν όλοι μαζί στην πατρίδα. Ζούσαν στη Φλώρινα.

Η Μαρία ήταν τακτικό μέλος του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ και της ΠΕΕΠΠ.

Στις 8 Απρίλη γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνό της.

Στη μνήμη της πρόσφεραν: Ο σύζυγος Παύλος, η κόρη και ο εγγονός της 5.000 δρχ. στην ΚΟΒ Πόλης Φλώρινας και 5.000 δρχ. στο Περιοδικό της ΠΕΕΠΠ. Και η οικογένεια Θεοπίστης και Λάζαρου Σπυρόπουλου, στη μνήμη της φίλης και συναγωνίστριάς τους, 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» και 5.000 δρχ. στο τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΡΑΒΑΡΗ προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Η οικογένειά του

* * *

Στη μνήμη των αδελφών μου ΓΙΑΝΝΗ και ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, μαχητών του ΔΣΕ, οι οποίοι σκοτώθηκαν στον Εμφύλιο, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 20.000 δρχ.

Αντώνης Νικολάου

* * *

Στη μνήμη των ΣΩΤΗΡΗ, ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ και ΣΟΦΙΑΣ ΠΑΡΑΣΧΟΥ και των ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, η κόρη τους προσφέρει 15.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ