Παρασκευή 3 Μάη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Νέο... παρολίγον μοιραίο περιστατικό

Λίγες μόνο βδομάδες μετά το θάνατο ενός 8χρονου παιδιού σε γήπεδο 5Χ5 της Ηλιούπολης, όταν καταπλακώθηκε από δοκάρι τέρματος που έσπασε από τον αέρα, ένα νέο περιστατικό, που παρολίγον να αποβεί και αυτό μοιραίο, έρχεται να επιβεβαιώσει το θέμα με την ασφάλεια των αγωνιστικών χώρων εγκαταστάσεων όπου καθημερινά γυμνάζονται εκατοντάδες άτομα.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, το νέο συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή του πρώην Δήμου Μεσσάτιδος της Πάτρας, όταν κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα παιδιών ηλικίας δημοτικού σχολείου, ένας μαθητής έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε να χτυπά με το κεφάλι σε τοίχο, στον οποίο προεξείχε ένα καρφί!

Ο μικρός ποδοσφαιριστής για περισσότερο από πέντε λεπτά παρέμενε αιμόφυρτος και χωρίς αισθήσεις στον πλαστικό χλοοτάπητα, μέχρι τελικά να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Οπως διαπιστώθηκε και από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε στη συνέχεια αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, με την πρόκα να τον έχει κτυπήσει λίγα εκατοστά από σημείο του εγκεφάλου, όπου η ζημιά - αν όχι η απώλεια της ζωής - θα ήταν ανεπανόρθωτη.

Και αυτό το περιστατικό δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά παραδείγματα που αναδεικνύουν την επικινδυνότητα του μοντέλου του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, που δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά το μέσο για το κέρδος κάποιων εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη της λαϊκής οικογένειας για άθληση. Ενος μοντέλου αθλητισμού που ανδρώνεται και με τις ευλογίες της Πολιτείας (βλ. πετσόκομμα επιχορηγήσεων, αθλητικοί χώροι παραδομένη στη μοίρα τους ή μετατροπή τους σε επιχειρήσεις) που δεν μπορεί να παρέχει στους αθλούμενους ούτε την παραμικρή εγγύηση για τη σωματική ακεραιότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ