Παρασκευή 3 Μάη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Κόβεται η κατασκήνωση για τα παιδιά τους

Αρχισαν να φαίνονται οι συνέπειες της μετατροπής του ΤΕΑΥΦΕ σε επαγγελματικό Ταμείο - ΝΠΙΔ

«Αρχισαν τα όργανα» των περικοπών (και) για τους ασφαλισμένους του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ). Από φέτος δεν έχει τη δυνατότητα να καλύπτει το κόστος των κατασκηνώσεων για τα παιδιά των ασφαλισμένων «διότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία τα Ταμεία είναι υποχρεωμένα να τηρούν ατομικές μερίδες (Ατομικούς Συνταξιοδοτικούς Λογαριασμούς)». Η διοίκηση του ΤΕΑΥΦΕ «δικαιολογεί» την περικοπή των κατασκηνώσεων λέγοντας: «Με δεδομένο, ότι η δαπάνη αυτή πρέπει να βαρύνει το χρήστη των παρεχόμενων υπηρεσιών αποκλειστικά και μόνο, η παροχή αυτή καθίσταται αδύνατη. Για να καλυφθεί μια τέτοια δαπάνη, θα πρέπει ή να μειωθούν οι συνάξεις κατά 2% ή να αυξηθούν αντίστοιχα οι ασφαλιστικές εισφορές»!

Να θυμίσουμε πως το ΤΕΑΥΦΕ έγινε πρόσφατα επαγγελματικό Ταμείο - ΝΠΙΔ, με πρωτοστατούσσες τις δυνάμεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «Αυτόνομη Παρέμβαση» που πλειοψηφούν στη διοίκηση του ΤΕΑΥΦΕ και στην Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών. «Είναι όλοι αυτοί που συνασπίστηκαν απέναντι στην Ομοσπονδία μας και συνεργάστηκαν με τους μηχανισμούς της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας, για να πετύχουν την ιδιωτικοποίηση του Ταμείου μας. Ολοι αυτοί που παραπλάνησαν τους συναδέλφους μας, ότι έτσι "σώζεται" το Ταμείο μας και πανηγύριζαν λέγοντας ότι το Ταμείο "γυρνά στα χέρια των εργαζόμενων"», σημειώνει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ).

«Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν όλα όσα είχε επισημάνει η κλαδική μας Ομοσπονδία, όταν έδινε τη μάχη, όλο το προηγούμενο διάστημα, για να μη μετατραπεί το Ταμείο μας σε ΝΠΙΔ», τονίζει η ΟΕΦΣΕΕ και καταλήγει: «Δεν παραιτούμαστε! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με όλα τα μέσα, για να διατηρηθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης, για ένα ταμείο επικουρικό και όχι επαγγελματικό, ενταγμένο στα πλαίσια της κοινωνικής ασφάλισης, για να κρατήσουμε συντάξεις, παροχές και δικαιώματα, όπως τα έχουμε κατακτήσει μέχρι σήμερα. Για να συνεχίσουν να πηγαίνουν τα παιδιά μας κατασκήνωση!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ