Πέμπτη 9 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μήνυση κατά του χρυσαυγίτη

Mήνυση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, κατά του βουλευτή της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή κατατέθηκε χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. Ο Γερμενής, γνωστότερος ως «Καιάδας», την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με την καταγγελία, επιχείρησε να γρονθοκοπήσει το δήμαρχο Αθηναίων, εισβάλλοντας βίαια στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου (στο παλιό Φρουραρχείο).

Ο δήμαρχος ζητά την ποινική δίωξη και την παραδειγματική τιμωρία του χρυσαυγίτη, για άδικες και αξιόποινες πράξεις εξύβρισης, έργω εξύβριση, απρόκλητη (όπως τη χαρακτηρίζει) επίθεση, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και τυχόν άλλες άδικες και αξιόποινες πράξεις που θα διαπιστωθούν κατά την ανάκριση. Περιγράφοντας την εναντίον του απρόκλητη επίθεση, σημειώνει τον τραυματισμό ενός 12χρονου κοριτσιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μήνυση, ο δήμαρχος Αθηναίων, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Τα μέλη της φρουράς μου τον απομόνωσαν σε ένα παρακείμενο χώρο όπου στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν με σκοπό να τον οδηγήσουν εκτός του κτιρίου, ο μηνυόμενος έπιασε τη λαβή του όπλου που έφερε μαζί του αλλά τα μέλη της προσωπικής μου φρουράς τον απέτρεψαν από οποιαδήποτε άλλη κίνηση και τελικά τον οδήγησαν εκτός του κτιρίου. Κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσής του, όπως μου ανέφεραν τα μέλη της προσωπικής μου φρουράς, τους έλεγε "είμαι βουλευτής, δεν μπορείτε να με συλλάβετε, θα σας κάνω μήνυση"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ