Παρασκευή 10 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«El clasico» εκτός έδρας

«El clasico», αλλά εκτός έδρας, χαρακτηρίζεται ο δεύτερος ημιτελικός (22.00, ΕΤ1 και «Novasports 1»), όπου Μπαρτσελόνα και Ρεάλ αναμετρώνται για μια θέση στον τελικό. Η προηγούμενη συνάντησή τους - για τη διοργάνωση, με το ίδιο ζητούμενο - ήταν 17 χρόνια πριν στο Παρίσι. Τότε η Μπαρτσελόνα είχε επικρατήσει 77-66 και στον τελικό είχε αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό (ο οποίος κέρδισε 67-66 και πήρε το πρώτο του ευρωπαϊκό πρωτάθλημα). Στην πρόσφατη αναμέτρησή τους, για την ισπανική λίγκα, η Ρεάλ επικράτησε 78-65.

Οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά και όπως παραδέχτηκε ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα», Τσάβι Πασκουάλ, «είναι δύσκολο να υπάρχουν εκπλήξεις». Η απώλεια του Πιτ Μάιλ (υπέστη πνευμονική εμβολή, δεύτερη μετά το 2011, και αποχώρησε από την ομάδα) δημιούργησε ένα σημαντικό κενό. Στα δύο τελευταία παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, πάντως, η Μπάρτσα έδειξε να ξαναβρίσκει τη φόρμα της. Αν αυτό θα γίνει σε βαθμό ικανό να της δώσει την πρόκριση θα το μάθουμε σήμερα το βράδυ.

Ο προπονητής της Ρεάλ, Πάμπλο Λάσο, ανέφερε πως «θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να φτάσουμε αρχικά στον τελικό». Δεν έχει μαζί του τον Μαρτίνας Πότσιους, αλλά... «οι υπόλοιποι παίκτες μου είναι σε καλή κατάσταση. Εχουμε παίκτες με εμπειρία και τους έχω εμπιστοσύνη». Ερώτημα (η απάντηση του οποίου ίσως κρίνει πολλά) αποτελεί το αν ή/και σε ποιο βαθμό θα επηρεάσει τους «μερένχες» η έλλειψη εμπειρίας των περισσότερων παικτών από τέτοιου είδους παιχνίδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ