Σάββατο 11 Μάη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 23 ΜΑΗ
Στη μάχη για την υπεράσπιση των Συμβάσεων

Απάντηση στην επιθετικότητα κυβέρνησης και εργοδοσίας, που επιδιώκουν το τελειωτικό χτύπημα κατά των Συλλογικών Συμβάσεων, καλούνται να δώσουν οι εργαζόμενοι με το συλλαλητήριο που διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στις 23 Μάη. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 7 μ.μ., στην Ομόνοια.

Υπενθυμίζεται ότι η μετενέργεια της ΕΓΣΣΕ και 42 κλαδικών ΣΣΕ, λήγει στις 14 Μάη, με συνέπεια εκατοντάδες χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι να δεχτούν την πίεση της εργοδοσίας για ακόμη μεγαλύτερη μείωση μισθών, πέρα από τις αλυσιδωτές συνέπειες που δημιούργησε για τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας η μείωση 22% και 32% στον κατώτατο μισθό που επιβλήθηκε από το Φλεβάρη του 2012 με τη σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου.

Η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, με ανακοίνωσή της, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου: «Επιβάλλεται η καλύτερη οργάνωσή μας στους χώρους δουλειάς. Το κάθε σωματείο, η σωματειακή επιτροπή, ο κάθε συνάδελφος να κάνει δική του υπόθεση τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε αν ξεπεραστεί ο φόβος, αν πιστέψουμε στη δύναμή μας και οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας παλέψουμε για τα δικαιώματά μας και όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου ξεσηκωθούμε για την υπογραφή των ΣΣΕ».

Οπως ενημερώνει στη σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, οι βιομήχανοι του κλάδου σε συνάντηση που έγινε στις 27 Μάρτη για την υπογραφή Κλαδικών ΣΣΕ σε Χαρτοποιία, Κυτιοποιία, απάντησαν με άρνηση και αδιαλλαξία. Την ίδια άρνηση, αδιαλλαξία και περιφρόνηση επιδεικνύει και ο εργοδοτικός σύνδεσμος ΣΕΜΕΕ, στην Εκτυπωτική Βιομηχανία. Και τονίζει: «Απαντάμε: Οι Συλλογικές Συμβάσεις είναι κατάκτηση των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία. Είναι το τελευταίο καταφύγιο του εργαζόμενου απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία. Είναι το ελάχιστο και κατώτατο εμπόδιο απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα! (...) Ούτε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας, ο αγώνας μας θα είναι συνεχής και ανυποχώρητος για τις ΣΣΕ ενάντια σε όλα τα βάρη που μας φορτώνουν για να ξεπεράσουν την κρίση σε βάρος μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ