Σάββατο 11 Μάη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ»
Ολοι πλην ΚΚΕ πασχίζουν να θαφτεί η ουσία

Ψευτοκαυγάδες με αφορμή τη διαδικασία κατάθεσης του αντιδραστικού νομοθετήματος

Ενδοκυβερνητικός ψευτοκαυγάς, με συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ, ξέσπασε χτες, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου «για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου».

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν συμφωνήσει στην ουσία του νομοσχεδίου, το οποίο, όπως έγινε και σε άλλες χώρες της ΕΕ, με πρόσχημα τις φασιστικές οργανώσεις, χρησιμοποιήθηκε για να χτυπηθεί το κομμουνιστικό και το ριζοσπαστικό λαϊκό κίνημα. Παρόμοιες διατάξεις χρησιμοποιούνται στην ΕΕ για να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες των αστών, με την επιβολή της κυρίαρχης εκδοχής της Ιστορίας και την ποινικοποίηση κάθε άλλης άποψης.

Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης επέμεναν χτες πως το νομοσχέδιο στάλθηκε στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης, τον υπουργό Επικρατείας και στους αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης, προκειμένου να δρομολογηθεί η κατάθεσή του. Την ίδια ώρα όμως, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διέψευδαν ότι το έχουν παραλάβει. Ταυτόχρονα, κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι το Μαξίμου «πάγωσε» το νομοσχέδιο, προκειμένου να υπάρξουν περαιτέρω επεξεργασίες σε διατάξεις που κρίνονται «προβληματικές». Η απόφαση για πάγωμα αποδίδονταν στον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη και τον Γραμματέα της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκο, προφανώς κατόπιν συνεννόησης με τον Α. Σαμαρά.

Ανταποκρινόμενο στον κυβερνητικό καταμερισμό, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε άμεση κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου, στο όνομα του να βρεθεί «η Ελλάδα στην πρωτοπορία των χωρών της Ευρώπης και να ακολουθήσει τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και της ΕΕ στα θέματα αυτά». Πρόκειται για συστάσεις που στρέφονται ευθέως κατά του εργατικού - λαϊκού κινήματος και κομμουνιστικών κομμάτων. Στην ίδια ανακοίνωση συμπλήρωσε ότι «καμία συντηρητική μειοψηφία δεν πρέπει να ανακόψει αυτή την πορεία»!

Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, κάνοντας πως δε βλέπει το περιεχόμενο του αντιδραστικού νομοθετήματος, έσπευσε να το αθωώσει, λέγοντας ότι «οι κυβερνώντες άκουσαν με ευαισθησία την κραυγή αγωνίας της Χρυσής Αυγής και απέσυραν το νομοσχέδιο για την πάταξη της ρατσιστικής βίας». Για «υποχρέωση της δημοκρατικής πολιτείας να ψηφιστεί το ταχύτερο δυνατό το νομοσχέδιο» κάνει λόγο η ΔΗΜΑΡ.

Εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας επιβεβαίωσε τον πραγματικό στόχο του νομοσχεδίου, προσθέτοντας πως στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, θα μπορούσε να προταθεί η θεσμοθέτηση συνταγματικού δικαστηρίου, το οποίο θα θέσει το πλαίσιο δράσης των κομμάτων! Της λειτουργίας τους δηλαδή με βάση τις αρχές του αστικού συστήματος και της ΕΕ των μονοπωλίων, όπως άλλωστε προτείνει και το Συμβούλιο της Ευρώπης στις «συστάσεις» του για τη λειτουργία των κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ