Σάββατο 11 Μάη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΣΚΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 52 - 69
Αξια και εύκολα στον τελικό

Η απόσταση θεωρίας και πράξης (μπορεί να) είναι τεράστια. Αυτό απέδειξε, χτες, στην άδεια «O2 Arena», ο Ολυμπιακός. Παρά το γεγονός ότι είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης, παρουσιαζόταν σαν αουτσάιντερ και η ΤΣΚΚΑ Μόσχας σαν φαβορί. Στο παρκέ όμως δε μετράνε οι εκτιμήσεις αλλά τα δρώμενα. Και με το τελικό 52 - 69, το «φαβορί» θα αγωνιστεί, την Κυριακή, στο «μικρό» τελικό (19.00, ΕΤ1 και Novasports 1) και το «αουτσάιντερ» θα έχει την ευκαιρία (στον 6ο τελικό της ιστορίας του) να υπερασπιστεί τα κεκτημένα (22.00, ΕΤ1 και Novasports 1).

Από την αρχή της αναμέτρησης φάνηκε πως οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο ήθελαν περισσότερο τη νίκη/πρόκριση αλλά και ότι έχουν τις δυνατότητες να την πετύχουν. Εβγαλαν - στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης - πάθος στο παιχνίδι τους και άμυνα για σεμινάριο. Στην επίθεση έκαναν αρκετές φορές λανθασμένες επιλογές, οι οποίες τελικά δε στοίχισαν. Κυρίως γιατί η ΤΣΣΚΑ ήταν τυπικά παρούσα. Σε καμιά στιγμή δεν δικαιολόγησε τον χαρακτηρισμό που της είχε αποδοθεί. Η νίκη του Ολυμπιακού και η ήττα της μοσχοβίτικης ομάδας ήρθαν φυσιολογικά και περισσότερο εύκολα απ' όσο απεικονίζει το σκορ. Ενδεικτικά ν' αναφέρουμε πως η διαφορά ανέβηκε και πάνω από τους 20 πόντους (36-57 στο 32').

«Μόνο με αυτή την άμυνα, παίρνεις νίκες σε τέτοια παιχνίδια. Παίξαμε καταπληκτική άμυνα, για σεμινάριο» είπε ο αρχηγός, Β. Σπανούλης, περιγράφοντας το κλειδί της νίκης. «Μπήκαμε συγκεντρωμένοι, παίξαμε όπως είχαμε προγραμματίσει στην άμυνα. Οποιος έπαιζε έδινε τον καλύτερο εαυτό του. Δεν έχουμε πολύ χρόνο να πανηγυρίσουμε. Σίγουρα ήταν μια μεγάλη νίκη επί μιας μεγάλης ομάδας. Ομως δεν κερδίσαμε τίποτα. Μένει ένας ακόμα αγώνας. Αν παίξουμε έτσι και στον τελικό, μπορούμε να κερδίσουμε τον τίτλο» είπε ο Γ. Πρίντεζης.

«Παίξαμε με πολλή ενέργεια και όταν η ομάδα είχε κάποια διαστήματα που αντιμετώπιζε προβλήματα, υπήρχαν παίκτες που έδωσαν τις λύσεις» είπε ο Εισι Λο. «Δεν ήταν εύκολο, το κάναμε να φανεί», δήλωσε ο Κ. Σλούκας.

  • Λόγω της ώρας εκτύπωσης, στην πρώτη έκδοση του «Ρ», δεν ήταν δυνατό να περιληφθεί το ρεπορτάζ του δεύτερου ημιτελικού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ