Τετάρτη 15 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ
Απέλαση μεταναστών που δέχτηκαν δολοφονική επίθεση

Την απέλασή τους από τη χώρα απαιτεί το ελληνικό κράτος από δύο μετανάστες εργάτες γης από το Μπαγκλαντές που, την περασμένη βδομάδα στη Μανωλάδα, δέχτηκαν δολοφονική επίθεση, όταν διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους. Συγκεκριμένα, δύο άνδρες από το Μπαγκλαντές που συνελήφθησαν, ένας 33χρονος και ένας 25χρονος πήγαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε παραπήγματα της περιοχής με δύο ακόμα άτομα που αναζητούνται και διαπληκτίστηκαν με ομοεθνείς τους που ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους.

Η Αστυνομία, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της πως ο 33χρονος είχε πάρει τα χρήματα από τους ιδιοκτήτες των καλλιεργειών, ύψους 12.000 ευρώ, και δεν τα είχε δώσει στους μετανάστες εργάτες γης. Κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού, ο 33χρονος φέρεται να έβγαλε μαχαίρι και να τραυμάτισε δύο εργάτες, που τους είχαν ακινητοποιήσει οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι.

Συνελήφθησαν τόσο οι δράστες οι οποίοι μετά από λίγο αποφυλακίστηκαν καθώς σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία όσο και οι τραυματισμένοι εργάτες γης που αφού τούς παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες έμειναν στα κρατητήρια μέχρι και την Τρίτη το πρωί όπου τους παρέδωσαν τα σχετικά έγγραφα για την απέλασή τους εντός δύο μηνών.

Η κατάπτυστη και βάρβαρη αυτή πρακτική, αποθρασύνει ακόμη περισσότερο τους μεγαλοφραουλάδες και τους μπράβους τους που πλέον δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να δρουν με γκαγκστερικές μεθόδους σε βάρος των μεταναστών εργατών γης ακόμη κι όταν τους χρωστούν δεδουλευμένα μηνών. Δεν είναι τυχαίο ότι στη δολοφονική επίθεση των τριών μπράβων - επιστατών στις 17 Απρίλη σε βάρος 200 μεταναστών εργατών γης, από τον καταιγισμό των πυρών που δέχτηκαν, περισσότεροι από 35 εργάτες έπεσαν αιμόφυρτοι στο έδαφος με χτυπήματα. Αρκετοί από αυτούς που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής και είχαν σχετικά ελαφριά τραύματα φοβήθηκαν να πάνε στο Κέντρο Υγείας ή στο Νοσοκομείο καθώς θα αντιμετώπιζαν την απειλή της απέλασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ