Τετάρτη 15 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Διαδήλωσαν ενάντια στην επιστράτευση

Συγκέντρωση χτες στην Ομόνοια και πορεία στη Βουλή στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ

Από την πορεία προς τη Βουλή
Από την πορεία προς τη Βουλή
«Την πολιτική τους να βάλουμε σε αργία, κάτω τα χέρια από την απεργία», βροντοφώναξαν χτες το πρωί απεργοί από το χώρο της Εκπαίδευσης, της Υγείας - Πρόνοιας, των ΟΤΑ και συνολικότερα του Δημοσίου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο και συμμετείχαν στην χτεσινή 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια ενάντια στην πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

Παρά τη βροχή οι απεργοί συγκεντρώθηκαν το πρωί στην Ομόνοια και πήραν θέση πίσω από τα πανό των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. «Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο, μαζί με το λαό σπάμε τον αυταρχισμό», έγραφε χαρακτηριστικά το πανό των εκπαιδευτικών. Λίγη ώρα αργότερα, ξεκίνησε η πορεία των απεργών με προορισμό τη Βουλή και με ασταμάτητα τα συνθήματα όπως: «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει» κ.λπ.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε στη Β. Σοφίας στη γνώριμη πια εικόνα με κλούβες -τρεις αυτή τη φορά- των ΜΑΤ να κλείνουν το δρόμο προς την είσοδο της Βουλής. Μιλώντας στους απεργούς ο Ηλίας Πατίδης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ είπε: «Αποδείξαμε για μια ακόμα φορά ότι η επιστράτευση σπάει με απεργία» και ότι μόνο η μαζική λαϊκή πάλη, η αλληλεγγύη μπορεί να βάλει στο περιθώριο τα φύλλα επίταξης. «Καταγγέλλουμε - δήλωσε - την πρωτοφανή ενέργεια της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ που έσπευσε να δηλώσει ότι σήμερα δεν υπάρχει απεργία και από κοινού με τον κρατικό μηχανισμό να οργανώνει την απεργοσπασία σε όλα τα σχολεία. Καταγγέλλουμε τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και των "Παρεμβάσεων" που στα λόγια μιλούν για αγώνες και όταν πρέπει να σπάσει η επιστράτευση με απεργία τότε οργανώνουν μαζί με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης την απεργοσπασία». Κάλεσε τέλος τους εκπαιδευτικούς να μη φοβηθούν, να μη σκύψουν το κεφάλι, να υπερψηφίσουν την αγωνιστική πρόταση του ΠΑΜΕ για κλιμάκωση του αγώνα, για νέα 48ωρη απεργία.

Στη Θεσσαλονίκη, με μαχητική απεργιακή συγκέντρωση χτες το πρωί στην Πλατεία Αγίας Σοφίας και πορεία προς το Αγαλμα Βενιζέλου, απάντησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δημόσιο, στην επιστράτευση των καθηγητών. Αντίστοιχα, απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έγιναν σε Ξάνθη, Λάρισα και Τρίκαλα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφάσισαν να μην απεργήσουν (2013-05-16 00:00:00.0)
Σήμερα η γενική συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ (2013-05-15 00:00:00.0)
Εισήγηση για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις (2013-05-11 00:00:00.0)
Απεργοσπαστικές «Παρεμβάσεις»... (2011-10-12 00:00:00.0)
Υπεράσπισε το «δικαίωμα» στην απεργοσπασία! (2010-03-17 00:00:00.0)
Αγώνας για τις πραγματικές ανάγκες (2004-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ