Πέμπτη 16 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Σε ρόλο μεσάζοντα επιχειρηματιών!

Να βρει συνενόχους στην πολιτική εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Λάρισας -και, μάλιστα, σ' αυτούς που, από θέση αρχής και πάντα στην πράξη, είναι οι κατ' εξοχήν πολέμιοι αυτής της πολιτικής- επιχειρεί δήμαρχος της πόλης Κ. Τζανακούλης (ανήκει στη ΝΔ), προσπαθώντας να «φορτώσει» ευθύνες στη δημαρχία του αείμνηστου Αριστείδη Λαμπρούλη, για την παραχώρηση της δημοτικής έκτασης στον επιχειρηματία Κ. Πηλαδάκη όπου κατασκευάστηκε το γήπεδο της ΠΑΕ ΑΕΛ, που ο ίδιος και η παράταξή του αποφάσισαν και υλοποίησαν!

Η Δημοτική Αρχή της ΝΔ και ο δήμαρχος, επιδιδόμενοι, με θρασύτητα, σ' ένα ρεσιτάλ ψεύδους και συκοφαντίας, ισχυρίζονται ότι ήταν η απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου για παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), ώστε να γίνουν απ' αυτή αθλητικές εγκαταστάσεις -η οποία, ας σημειωθεί, ήταν ομόφωνη- που οδήγησε τη σημερινή Δημοτική Αρχή στην απόφασή της να δώσει την ίδια έκταση στον Πηλαδάκη.

Και λένε ψέμματα ισχυριζόμενοι ότι η τότε Δημοτική Αρχή, δίνοντας τη δημοτική έκταση στην ΓΓΑ, δεν πρόβλεψε, τάχα, ώστε να παραμείνει η χρήση γης στο δήμο. Απόδειξη του ψεύδους τους, είναι το ίδιο πρακτικό της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπ' αριθ. πρωτ. 357 απόφασή του, που αναφέρει: «Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στις 3 Οκτώβρη 1988 αποφασίστηκε η παραχώρηση του χώρου με τον όρο της άμεσης έναρξης των εργασιών από τη ΓΓΑ του κλειστού γυμναστηρίου 5.000 θέσεων μέσα στο Α΄ 5μηνο του 1989 και η υπόδειξη των άλλων χώρων για την κατασκευή των γηπέδων ποδοσφαίρου - μπάσκετ - βόλεϊ υπό τον όρο ότι θα έχει την κυριότητα χρήσης ο Δήμος Λάρισας, το Δημοτικό Συμβούλιο».

Σε ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Λάρισας, ανάμεσα στα άλλα, σημειώνει: «Δυστυχώς για σας κ. δήμαρχε η αλήθεια είναι μία και είναι συγκεκριμένη. Βάλατε πλάτη εσείς προσωπικά και η παράταξή σας για να παραχωρηθεί η έκταση και η χρήση γης, όπως και το κόμμα σας η ΝΔ με τους τότε βουλευτές της στο Νομό, ξεσηκώνατε "εκστρατείες" ολόκληρες σε Αθήνα και υπουργεία, μαζί με τους οργανωμένους φιλάθλους της ΑΕΛ, για να "παζαρέψετε" και να υλοποιήσατε την επένδυση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ κ. Πηλαδάκη. Παίξατε καλά το "ρόλο" σας ως μεσάζων για τις μπίζνες του επιχειρηματία. Προς άγραν ψήφων από τους φιλάθλους της ομάδας σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις το 2006 και το 2010, συνεπικουρούμενος από τον κ. Σάπκα και τον κ. Καλογιάννη καταθέτατε τότε (2006), στο ξενοδοχείο "Ιμπέριαλ" τα διαπιστευτήρια σας στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ και μπροστά στους οργανωμένους της φιλάθλους. Βέβαια, κάποιοι αργότερα, ως γνήσιοι οπορτουνιστές, (βλέπε κ. Καλογιάννη και "Ενωτική Πρωτοβουλία"), τα γύριζαν.

Αλλά το "έγκλημά" σας δεν ήταν μόνο ως προς την παραχώρηση στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ του φιλέτου των 143,5 στρεμμάτων. Η μετέπειτα συμφωνία με την "Γήπεδο Α.Ε." για την παραχώρηση και άλλης έκτασης 40 στρεμμάτων και των γηπέδων τένις, οδήγησε τα σωματεία σε έξωση και διάλυσή τους επί της ουσίας και την καθιέρωση της ανταποδοτικότητας στη χρήση τους, στην οποία κομπάζετε ότι θα είναι μόνο για 15 χρόνια. Λες και η δημόσια έκταση είναι ιδιοκτησία σας και θα πρέπει ο λαός της πόλης να είναι και ευχαριστημένος που θα του βάζετε το χέρι στην τσέπη και τα επόμενα χρόνια. Η συμφωνία σας αυτή οδήγησε μέχρι και το Αθλητικό Σχολείο να υπογράφει ιδιωτικό συμφωνητικό με την "Γήπεδο Α.Ε." για να μπορούν οι μαθητές του να χρησιμοποιούν τους χώρους τις ώρες διδασκαλίας του μαθήματός τους. Δυστυχώς για τη δημοτική αρχή της ΝΔ και το δήμαρχο κ. Τζανακούλη, μνήμη χρυσόψαρου έχουν μόνο τα χρυσόψαρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ