Παρασκευή 17 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Συνέχεια των αυτοκτονιών λόγω έξωσης

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Το πτώμα του 42χρονου Αντόνιο Μαρτίθ βρέθηκε από τη σύζυγό του, 45 λεπτά μετά την παραλαβή της δικαστικής διαταγής έξωσης, να κρέμεται στο γκαράζ της οικίας που διέμενε. Πρόκειται για μία ακόμη αυτοκτονία, τη δεύτερη για το μήνα Μάη, ενός απεγνωσμένου οφειλέτη που απειλούνταν με έξωση σύμφωνα με την εφημερίδα El Periodico.

Αυτοκτονίες που έχουν γίνει πλέον συχνό φαινόμενο αφού το 34% των αυτοκτονιών που πραγματοποιούνται στην Ισπανία έχουν άμεση σχέση με τις εξώσεις. Αυτοκτονίες που αυξήθηκαν δραματικά μέσα στο 2012 καθώς εκτινάχθηκαν οι εξώσεις κατά 16,7% σε σχέση με το 2011. Ο αριθμός των πολιτών που χάνουν τα σπίτια τους, αδυνατώντας να πληρώσουν την υποθήκη, εξαιτίας της ανεργίας που ήδη έχει ξεπεράσει το 27%, τις μειώσεις των αποδοχών και τις συνεχιζόμενες περικοπές αυξάνεται καθημερινά καθώς γίνονται 517 εξώσεις κάθε μέρα από την αρχή του 2013.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, δηλώνοντας ότι είναι «αντιμέτωπη με έντονη έλλειψη διαθέσιμων κεφαλαίων» ανακοίνωσε την κατάργηση σχεδόν του ενός τρίτου, 48 εκ συνολικά 127 σιδηροδρομικών συνδέσεων στη χώρα, σε μια προσπάθεια να επιτύχει την εξοικονόμηση 86,5 δισεκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Με τα δρομολόγια μέσων αποστάσεων που σχεδιάζεται να καταργηθούν μετακινούνται σήμερα περίπου 1,6 εκατ. άνθρωποι σε ετήσια βάση, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ