Παρασκευή 17 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΚΕ
Απαιτούμε την άμεση άρση της επιστράτευσης

Συνάντηση με το ΔΣ της ΟΛΜΕ είχε χτες αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συνάντηση
Από τη χτεσινή συνάντηση
Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και την Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνης του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας, είχε χτες το ΔΣ της ΟΛΜΕ στο πλαίσιο των συναντήσεών του με όλα τα πολιτικά κόμματα.

Μετά τη συνάντηση, ο Νίκος Σοφιανός, δήλωσε τα εξής:

«Για άλλη μια φορά εκφράσαμε την καταδίκη του ΚΚΕ στην πολιτική της επιστράτευσης, στην πολιτική που προωθεί τα αντιδραστικά μέτρα στην Παιδεία και με την τακτική του "νόμος και τάξη", με την επιστράτευση ενός ακόμα κλάδου εργαζομένων.

Απαιτούμε την άμεση άρση αυτού του μέτρου και θεωρούμε ότι σε αυτές τις συνθήκες οι αγώνες που μπορούν να συγκρουστούν με αυτή την πολιτική χρειάζονται κοινωνική συμμαχία, χρειάζονται σύγκλιση και κατανόηση συνολικότερα από την εργατική και λαϊκή οικογένεια, γιατί πρέπει να αντιμετωπιστεί η πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της εκπαίδευσης, που υποβαθμίζει βίαια το περιεχόμενο και τη γνώση των παιδιών του λαού. Στα πλαίσια αυτά, εκφράζουμε και τη στήριξή μας στα αιτήματα των εργαζόμενων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Ν. Παπαχρήστος, δήλωσε σχετικά με τη συνάντηση: «Ζητήσαμε από το Κομμουνιστικό Κόμμα να κάνει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που πρέπει έτσι ώστε να αναδειχτεί το θέμα της πολιτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών και να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να άρει αυτό το απαράδεκτο καθεστώς σε βάρος των εκπαιδευτικών. Και επιπροσθέτως ζητήσαμε τη βοήθειά του έτσι ώστε να ανοίξει ένας διάλογος για την Παιδεία για όλα τα ανοιχτά ζητήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ