Σάββατο 18 Μάη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΜΑΡΦΙΝ»
Εργαζόμενοι κατήγγειλαν κλίμα τρομοκρατίας

Κλίμα τρομοκρατίας από τη διοίκηση της τράπεζας «Μαρφίν» για να μην απεργήσουν οι εργαζόμενοι στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της 5ης Μάη 2010 κατήγγειλε, χτες, στο δικαστήριο μάρτυρας, στη δίκη των 4 στελεχών της τράπεζας που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκληματικές βλάβες, για το θάνατο των τριών εργαζομένων κατά τον εμπρησμό του υποκαταστήματος στη Σταδίου. Και χτες ήταν χαρακτηριστικά τα όσα κατέθεσαν στο δικαστήριο οι εργαζόμενοι που κινδύνευσε η ζωή τους, τη μέρα της προβοκατόρικης δολοφονικής δράσης κουκουλοφόρων.

«Δεν είχαμε το δικαίωμα να απεργήσουμε. Αν το είχαμε θα το ασκούσαμε. Υπήρχε τρομοκρατία», είπε στην κατάθεσή της η Κ. Ιωαννίδου, στέλεχος εξυπηρέτησης πελατών. Είναι χαρακτηριστική η περιγραφή της: «Την ημέρα εκείνη ήταν όλα κλειστά, η Αθήνα έμοιαζε έρημη πόλη. Μόνο η τράπεζα ήταν ανοιχτή. Είχαμε αγωνία και ρωτούσαμε πότε θα φύγουμε. Οταν ξέσπασε η φωτιά παλεύαμε για τις ζωές μας. Δεν είχαμε εκπαιδευτεί ποτέ να κάνουμε οτιδήποτε...».

Επίσης, η μάρτυρας είπε στο δικαστήριο ότι άκουγε μανάδες συναδέλφισσές της να ουρλιάζουν ότι θα αφήσουν ορφανά τα παιδιά τους και ανέφερε την καθημερινή αγωνία των εργαζομένων, γιατί η τράπεζα πολλές φορές είχε γίνει στόχος. Και η Κ. Ιωαννίδου είπε ότι ουδέποτε είχε γίνει άσκηση ασφαλείας στο κατάστημα, ενώ σε παρατήρηση συνηγόρου υπεράσπισης για το αν δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το κτίριο, τόνισε χαρακτηριστικά: «Το να μην εκκενωθεί το κτίριο δεν λέει κάτι. Το να εκκενωθεί λέει. Κι αυτή η εντολή δεν δόθηκε ποτέ...». Και ο ταμίας της τράπεζας Ευθ. Μπαλάσκας καταθέτοντας επισήμανε την απουσία μέτρων ασφαλείας και τόνισε πως το μόνο εκπαιδευτικό σεμινάριο που είχε παρακολουθήσει είχε να κάνει με το ενδεχόμενο ληστείας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η «Μαρφίν» ζήτησε από τους εργαζόμενους που καταθέτουν στη δίκη να προσκομίζουν βεβαιώσεις από το δικαστήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ