Σάββατο 18 Μάη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Θα περιμένουν να κληρώσει τα προνήπια

Το δρόμο της συγκρότησης τμημάτων με 25 μαθητές και της εξόδου για τα προνήπια δείχνει και για τη νέα χρονιά η εγκύκλιος για τη συγκρότηση τμημάτων στα νηπιαγωγεία.

Η εγκύκλιος που δεν αποτελεί παρά δείγμα του τι σημαίνει πρακτικά η «ορθολογική» κατανομή του προσωπικού στην εκπαίδευση και η πολιτική των περικοπών στην εκπαίδευση, απευθύνεται στις προϊστάμενες των νηπιαγωγείων οι οποίες «ιδιαίτερα καλούνται να τηρήσουν κατά τις εγγραφές τα όρια των σχολικών μονάδων. Σε περιπτώσεις που οι εγγραφές νηπίων τείνουν να υπερβούν τους 25 μαθητές ανά τμήμα θα επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Υπενθυμίζουμε ότι ο αριθμός των τμημάτων ρυθμίζεται με βάση τον αριθμό των νηπίων και όχι των προνηπίων. Η κλήρωση (όπου απαιτείται) για την εγγραφή προνηπίων θα γίνει το Σεπτέμβριο».

Δηλαδή, δε θα υπάρχει για το υπουργείο Παιδείας πρόβλημα αν συνωστίζονται σε ένα τμήμα 25 παιδιά, αλλά μόνο αν τείνουν να υπερβούν αυτό τον αριθμό που γίνεται καθεστώς, παρά τις ιδιαίτερες και αντίθετες ανάγκες των παιδιών της νηπιακής ηλικίας. Οσο για τα προνήπια, και φέτος θα ισχύσει το καθεστώς της κλήρωσης για τις θέσεις που ενδεχομένως θα προκύψουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ