Σάββατο 18 Μάη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Φινάλε αγωνίας σε δυο μέτωπα

Στη μάχη του υποβιβασμού και την αντίστοιχη για το καλύτερο δυνατόν πλασάρισμα στη βαθμολογία από τις ομάδες που έχουν εξασφαλίσει θέση για τα πλέι οφ μοιράζεται το ενδιαφέρον στην 26η αγωνιστική της Α1, που αποτελεί και το φινάλε της κανονικής διάρκειας. Ενα από τα θέματα που παραμένουν ανοικτά και καίει είναι αυτό της δεύτερης ομάδας που θα υποβιβαστεί στην Α2 (μετά την Καβάλα), με το ντέρμπι των ουραγών (κεκλεισμένων των θυρών) μεταξύ του Περιστερίου και του Ηλυσιακού να είναι δίχως αύριο για τον χαμένο του παιχνιδιού. Ο νικητής μένει στην κατηγορία και ο ηττημένος γίνεται παρτενέρ της Καβάλας στην πιο κάτω κατηγορία. Κατά τ' άλλα η πρώτη πεντάδα έχει ήδη κλείσει, με πρώτο τον Ολυμπιακό, δεύτερο τον Παναθηναϊκό, τρίτο τον Πανιώνιο, τέταρτο τον ΠΑΟΚ και πέμπτο το Ρέθυμνο (που ήδη έχει ολοκληρώσει τους αγώνες επικρατώντας της Καβάλας με 82-80). Μάλιστα οι δυο τελευταίοι είναι και ένα από τα ζευγάρια των πλέι οφ που έχει ήδη γίνει γνωστό (4-5), ενώ οι υπόλοιποι τρεις θα περιμένουν να δουν τα τελικά πλασαρίσματα για να μάθουν τους αντιπάλους τους (τα υπόλοιπα ζευγάρια είναι 1-8, 2-7, 3-6).

Ο Αρης, ο Ικαρος και ο Απόλλωνας Πάτρας είναι οι ομάδες που από την 6 έως την 8η θέση θα προσπαθήσουν για τον καλύτερο δυνατό τερματισμό στη βαθμολογία προκειμένου να κάνουν κάπως πιο... εύκολη την αποστολή τους στα πλέι οφ. Ο ΚΑΟΔ (που έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του επικρατώντας του Πανελευσινιακού με 101-77), ο Πανελευσινιακός και ο Κολοσσός Ρόδου είναι οι πλέον αδιάφορες βαθμολογικά ομάδες στην τελευταία αγωνιστική.

Αναλυτικά το πρόγραμμα, ΣΑΒΒΑΤΟ: Ολυμπιακός - Απόλλων Πάτρας (17.00, ΕΤ1), Κολοσσός Ρόδου - Αρης (19.00), ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (19.00, ΕΤ3), Ικαρος - Πανιώνιος (19.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: Περιστέρι - Ηλυσιακός (17.00, ΕΤ1).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ