Σάββατο 18 Μάη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ
Οριστικό «λουκέτο» στην περιφερόμενη Αιμοδοσία

Να προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε από Δευτέρα όλος ο εξοπλισμός να έχει μεταφερθεί στο Τμήμα Αιμοδοσίας του «Ευαγγελισμού» (όπου θα παρέχουν εφεξής -εκτός από έναν που μεταφέρεται στους Αγίους Αναργύρους- τις υπηρεσίες τους) κλήθηκαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Αιμοδοσίας της Πολυκλινικής.

Η Αιμοδοσία της Πολυκλινικής προέρχεται απ' το πρώην 3ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ που συγχωνεύτηκε με την Πολυκλινική. Συγκεντρώνει κάθε χρόνο περίπου 5.000 μονάδες αίματος, από 20 συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών. Μ' αυτές καλύπτει κυρίως τις ανάγκες των νοσηλευομένων της και 20 εξωτερικών ασθενών με μεσογειακή αναιμία, που τώρα θα στριμωχτούν στη μονάδα του «Ευαγγελισμού». Ταυτόχρονα, τροφοδοτεί με αίμα τις ιδιωτικές κλινικές Βουγιουκλάκειο, Ταξιάρχες, Γενική Κλινική, Αθηνά και Γαληνός.

  • Σε μια απαράδεκτη ενέργεια, με σκοπό να δημιουργήσει προηγούμενο σε όλη τη χώρα, προχώρησε η νομική υπηρεσία του «Ευαγγελισμού», με την κατάθεση στο Ειρηνικοδικείο αίτηση ανακοπής, ώστε να ανασταλεί η αποζημίωση δεδουλευμένων οφειλών προς τους ειδικευόμενους της Πολυκλινικής, οι οποίοι έχουν δικαιωθεί δικαστικά με έκδοση απόφασης διαταγής πληρωμής. «Οι οφειλές δεν είναι ληξιπρόθεσμες, διότι δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα», σημειώνεται προκλητικά στο σκεπτικό της νομικής υπηρεσίας του «Ευαγγελισμού». Την ανάκληση της απόφασης ζητά η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) που προκήρυξε στάση εργασίας (9 μ.μ. - 12 το μεσημέρι) για τις 21.5.2013 που εκδικάζεται η απόφαση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ