Κυριακή 19 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΑΠΩΝΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ Η ανάπτυξη της Ιαπωνίας επιταχύνθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 κατά 0,9%, σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2012, λόγω της αυξημένης κατανάλωσης, των κρατικών δαπανών και των εξαγωγών, ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο Τόκιο την Πέμπτη. Η τρίτη παγκόσμια οικονομική δύναμη ήταν στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 σε κατάσταση ύφεσης, στην οποία είχε βυθιστεί από τα μέσα του περασμένου έτους.

ΟΟΣΑ - ΦΤΩΧΕΙΑ Οι αναπτυγμένες χώρες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο μεγάλης αύξησης των εισοδηματικών ανισοτήτων και της φτώχειας, καθώς προσπαθούν να αποκαταστήσουν τα δημόσια οικονομικά τους μετά την οικονομική κρίση, προειδοποιεί με έκθεσή του ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Η εισοδηματική ανισότητα στις χώρες του ΟΟΣΑ αυξήθηκε περισσότερο στα τρία πρώτα χρόνια της κρίσης έως το τέλος του 2010 απ' ό,τι στα προηγούμενα 12 χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση.

ΓΑΛΛΙΑ - ΥΦΕΣΗ Η Γαλλία εισήλθε σε ύφεση έπειτα από την υποχώρηση κατά 0,2% του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, που ακολουθεί αντίστοιχη μείωση του ΑΕΠ και κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2012, ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής και Οικονομικών Μελετών. Για το σύνολο του 2012, το Ινστιτούτο διατήρησε την εκτίμηση της μηδενικής ανάπτυξης, αφού αναθεώρησε επί τα χείρω την αύξηση του τρίτου τριμήνου 2012, σε 0,1% αντί 0,2% του ΑΕΠ. Η ανάπτυξη για το 2013 τοποθετείται στο -0,3%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ