Κυριακή 19 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Ιδιώνυμο» και ποινικοποίηση της αντίθετης αποψης

Πάνω από την «ενημέρωση» του ελληνικού λαού που υποτίθεται ότι προασπίζει -τρομάρα της- η Ενωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας - Στερεάς - Εύβοιας βάζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της πολιτικής του, που τσακίζει τους εργάτες, προκειμένου να εξασφαλίσει την κερδοφορία του. Και βέβαια προασπίζει και τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης που προπαγανδίζουν αυτήν την πολιτική. Εφαρμόζοντας στο χώρο της το δόγμα «νόμος και τάξη», έφτασε στο σημείο να διαγράψει μέλος της, τον δημοσιογράφο και συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Θανάση Βογιατζή, επειδή, «υιοθέτησε και διακίνησε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ», με την οποία η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ διαμαρτύρονταν και κατήγγελλε ένα δημοσίευμα εφημερίδας!

Στις 31/1/2013, στο πλαίσιο της επίθεσης ενάντια στους αγώνες των εργαζόμενων στους ΟΤΑ που ήταν σε εξέλιξη εκείνη την περίοδο, η εφημερίδα «Θεσσαλία» του Βόλου δημοσίευσε άρθρο που περιείχε αήθη σχόλια ενάντια στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και ζητούσε επέμβαση του εισαγγελέα εναντίον τους.

Απαντώντας την ίδια μέρα, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Η "παραγγελία" της εφημερίδας για εισαγγελική παρέμβαση ανοιχτά ενάντια στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, ως εκδίκηση εξαιτίας των κινητοποιήσεών τους, αλλά και καλυμμένα ενάντια στο ΠΑΜΕ και στους κομμουνιστές συνδικαλιστές, έχει έναν και μοναδικό σκοπό. Να εφαρμοστεί η καταστολή στο Δήμο, για να περάσουν τα μέτρα της συγκυβέρνησης (...) Η εφημερίδα "Θεσσαλία" αποδεικνύεται ότι συντάσσεται πλήρως με το σχέδιο "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης, αποκαλύπτεται ως μια καλή προπαγανδιστική μηχανή του καρότου αλλά και του μαστίγιου απέναντι στους εργαζόμενους και προς όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου».

Επιβεβαιώνοντας το ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και του προστάτη όλων αυτών των Μέσων, που επιτίθενται με μένος ενάντια στους αγώνες των εργατών και του λαού, η Ενωση Συντακτών έσπευσε να διαγράψει τον Θ. Βογιατζή, μετά από προσφυγή της συντάκτριας αυτού του απαράδεκτου δημοσιεύματος.

Ο Θ. Βογιατζής κλήθηκε να απολογηθεί, αλλά αρνήθηκε, καταγγέλλοντας την ιδεολογική και πολιτική δίωξή του. Εκπρόσωποι της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και ταξικών σωματείων της περιοχής (συνδικάτα Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας», Τροφίμων και Ποτών, Τύπου και Χάρτου, «Κόκα Κόλα», των συνταξιούχων του ΙΚΑ) έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην Ενωση Συντακτών, ζητώντας να σταματήσει η δίωξη του Θ. Βογιατζή, διότι πρόκειται για ιδεολογική - πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη, τόσο κατά του ΠΑΜΕ όσο και ιδιαίτερα κατά του συγκεκριμένου συνδικαλιστή και στόχο έχει να φιμώσει τις ταξικές φωνές στο χώρο του Τύπου, αλλά και να ανοίξει το δρόμο για νέες διώξεις κατά ταξικών συνδικαλιστών.

Αυτή είναι η πλειοψηφία της διοίκησης της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας - Στερεάς. Ποινικοποίηση της αντίθετης άποψης, εφαρμογή του «ιδιώνυμου», δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης και εκφοβιστικό μήνυμα προς όλους τους δημοσιογράφους που, ιδιαίτερα στα επαρχιακά αστικά Μέσα, βιώνουν καθεστώς γαλέρας. Αλλωστε, πριν από λίγες βδομάδες, η ίδια αυτή διοίκηση συνδιοργάνωσε με το Ευρωκοινοβούλιο ένα σεμινάριο με σκοπό την «εξοικείωση των δημοσιογράφων των περιφερειακών ΜΜΕ της Θεσσαλίας με μία σειρά από επίκαιρα ζητήματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ