Τετάρτη 11 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Τηλεόραση
«Βολές» Γ.Αλαφούζου κατά ΕΙΙΡΑ

Επιχειρηματικός «πόλεμος», με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο χώρο του ραδιοφώνου, ξέσπασε και στην Ενωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοσταθμών Αθηνών (ΕΙΙΡΑ). Χτες με επιστολή του ο Ιωάννης Αλαφούζος αμφισβητεί τη νομιμότητα του ΔΣ της ΕΙΙΡΑ, ενώ δεν απουσιάζουν και οι αιχμές κατά της προέδρου της ΕΙΙΡΑ, Ελένης Κόκκαλη.

Ο Ιωάννης Αλαφούζος, μέλος του ΔΣ της ΕΙΙΡΑ, σε χτεσινή επιστολή του προς την Ελένη Κόκκαλη, πρόεδρο της ΕΙΙΡΑ, «επανέρχεται», όπως αναφέρει, στην επιστολή του της 11ης Οκτωβρίου 2000, επισημαίνοντας σειρά προβλημάτων που έχουν άμεση σχέση με τη «νομιμοποίηση της ΕΙΙΡΑ». Τα προβλήματα που θέτει ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ είναι μεταξύ άλλων η λήξη της θητείας του ΔΣ, η αδυναμία σύγκλησης γενικής συνέλευσης και ο επαναπροσδιορισμός των μελών της ΕΙΙΡΑ. Αμφισβητεί τις ανακοινώσεις και τις θέσεις της ΕΙΙΡΑ, μιλώντας για «δυσαρμονία μεταξύ των συμφερόντων των ραδιοφωνικών σταθμών», μελών της ΕΙΙΡΑ και για ανακοινώσεις που «φαίνεται ότι προέρχονται από όργανα του σωματείου, ενώ στην πραγματικότητα εκφράζουν τις απόψεις των υπογραφόντων». Καλεί την Ελένη Κόκκαλη να του γνωστοποιήσει τα στοιχεία «νομιμοποίησης» του ΔΣ και ζητά να τον ενημερώσει για τον αριθμό των ραδιοφωνικών σταθμών, που σύμφωνα με το καταστατικό «έχουν δικαίωμα να είναι μέλη του σωματείου».

Χτες εξάλλου με κοινή απόφαση του υπουργού Τύπου Δημήτρη Ρέππα και του υφυπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Αλέκου Βούλγαρη έγινε «επαναπροσδιορισμός του Χάρτη Συχνοτήτων Ραδιοφωνίας» του Νομού Αττικής. Ο χάρτης, σύμφωνα με την απόφαση, περιλαμβάνει 28 συχνότητες με κέντρο εκπομπής τον «Αέρα» της Πάρνηθας. Ο χάρτης περιλαμβάνει τις 20 συχνότητες που η διαγωνιστική τους διαδικασία έχει ολοκληρωθεί, τις τρεις που έχουν προκηρυχτεί, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει από το υπουργείο Τύπου και η προκήρυξη των υπολοίπων πέντε συχνοτήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ