Πέμπτη 23 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Αναβλήθηκε η δίκη των τριών γυναικών

Αναβλήθηκε εκ νέου, για τη Δευτέρα 27 Μάη, η δίκη των 3 γυναικών που συνελήφθησαν την Κυριακή, 12 Μάη, μετά από επίθεση της αστυνομίας, στην περιοχή «Χοντρό Δέντρο» στο δρόμο προς τις Σκουριές Χαλκιδικής, όπου είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Μητέρας. Οι τρεις γυναίκες θα δικάζονταν χτες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου. Κατηγορούνται για αντίσταση, απείθεια, εξύβριση, πρόκληση σωματικής βλάβης κατά συρροή, απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου. Στο πλευρό τους, έξω από τα δικαστήρια βρέθηκαν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης και απαίτησαν να σταματήσει η αστυνομοκρατία, ο αυταρχισμός, η τρομοκρατία και οι διώξεις σε βάρος του αγώνα τους ενάντια στη μεταλλουργία χρυσού της «Ελληνικός Χρυσός».

Κόντρα στην αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, στις νέες επιθέσεις και τις διώξεις σε βάρος τους, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής συνεχίζουν άφοβα και ανυποχώρητα τον αγώνα τους, ενάντια στη μεταλλουργία χρυσού της «Ελληνικός Χρυσός», που η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει διά πυρός και σιδήρου.

Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα, το Σάββατο 25 Μάη, στις 8.30 μ.μ., οι Επιτροπές Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού προγραμματίζουν μεγάλη συναυλία στην πλατεία της Ιερισσού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ