Πέμπτη 23 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΔΩΔΩΝΗ»
Δεν πληρώνει το γάλα!

Κλιμάκωση του αγώνα για το απλήρωτο γάλα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» πραγματοποιήθηκε χτες, με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου στα Γιάννενα, διεκδικώντας να εξοφληθούν για το απλήρωτο γάλα 2 μηνών.

Τα αδιέξοδα από την εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ οξύνει η μονιμοποίηση από τον επιχειρηματικό όμιλο της «ΔΩΔΩΝΗΣ» της απλήρωτης δουλειάς. Αυξάνονται οι παραγωγοί που δεν μπορούν να αγοράσουν τροφή για τα κοπάδια τους, αφού οι έμποροι αρχίζουν και κόβουν την πίστωση.

Οι παραγωγοί έθεσαν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα εξόφλησης στη διοίκηση, η οποία αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε δέσμευση, προβάλλοντας την έλλειψη ρευστότητας από τις τράπεζες, την ίδια στιγμή που η ίδια δηλώνει αύξηση των εξαγωγών και του μεριδίου στην αγορά.

Οι παραγωγοί ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Σε αυτή την κατεύθυνση, αποφασίστηκε η συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα με απαρχή τη συμμετοχή στα σημερινά πανεργατικά συλλαλητήρια για τις Συλλογικές Συμβάσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, πρωτοβουλίες για το συντονισμό της δράσης την επόμενη βδομάδα με τους αγροτοκτηνοτρόφους όλης της Ηπείρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ