Σάββατο 25 Μάη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΓΙΝΑ
«Στο σφυρί» οι παραλίες του νησιού

«Στο σφυρί» έχει βγάλει η δημοτική αρχή Αίγινας τις παραλίες του νησιού, ενώ ήδη ιδιώτες έχουν αρχίσει να μετατρέπουν σε «κρανίου τόπο», αποψιλώνοντας από δέντρα, τις ακτές για να διαμορφώσουν ιδιωτικές πλαζ. Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Αίγινας του ΚΚΕ, φέροντας ως παράδειγμα το «περιβαλλοντικό ανοσιούργημα», όπως το χαρακτηρίζει, που συντελέστηκε σε βάρος της παραλίας της περιοχής Κολώνα, η οποία έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος και μαζί με περίπου άλλες 12 έχει «βγει» σε ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Η δημοτική αρχή, εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο κήρυξε για την παραλία Κολώνα πλειοδοτικό διαγωνισμό, αλλά όπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση, πρόσφερε κάλυψη σε ιδιώτη για να κόψει δέντρα και για να μπαζώσει τον αιγιαλό με πρόσχημα τον καθαρισμό! Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΟ Αίγινας του ΚΚΕ, όλοι οι συνδυασμοί στο δήμο «εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης, έχουν ψηφίσει και έχουν αποφασίσει να δοθούν οι παραλίες στους ιδιώτες».

Η Κομματική Οργάνωση καλεί «τους κατοίκους του νησιού να απαιτήσουν: «Να παραμείνουν οι ακτές ελεύθερες και καθαρές για όλο τον κόσμο. Να σταματήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες παράδοσης των παραλιών σε ιδιώτες και να ματαιωθούν όλοι οι διαγωνισμοί. Να γίνει αποκατάσταση και επαναφορά του φυσικού χαρακτήρα της περιοχής ΚΟΛΩΝΑ με οργανωμένη δενδροφύτευση. Αξιοποίηση όλων των παραλιών από το Δήμο. Να αποδοθούν οι ευθύνες και να τιμωρηθούν όσοι ενέχονται στο περιβαλλοντικό ανοσιούργημα της περιοχής ΚΟΛΩΝΑ. Να παρέμβουν άμεσα η Αρχαιολογική Υπηρεσία, το Δασαρχείο, η Αντιπεριφέρεια, τα αρμόδια υπουργεία και γενικά κάθε εμπλεκόμενη αρχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ