Σάββατο 25 Μάη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΠΑΖΕΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ

ΚΕΡΔΩΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ: «Ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος πολιτικών μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (...) επισήμανε ότι περίπου το 25% του νερού χάνεται από τους καταναλωτές, καθώς οι περισσότεροι το καταναλώνουν άσκοπα και για το λόγο αυτό προτείνεται να αυξηθεί η τιμή του ώστε, όπως είπε, να σκέφτεται ο εκάστοτε καταναλωτής να το ξοδεύει αλόγιστα» (...) "Ολο το νερό που καταναλώνουμε δεν χρειάζεται να είναι πόσιμο", είπε ο κ. (...). Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε, ο άνθρωπος δαπανά για τις ανάγκες του πολλά λίτρα, αλλά μόνο το 47% του νερού πρέπει να είναι πόσιμο και το υπόλοιπο 53% μη πόσιμο. Επισήμανε ακόμα, ότι το 2050 τα 2/3 του νερού θα είναι ελλειμματικό σε πολλές χώρες, άρα θα πρέπει να βρεθούν τρόποι εξοικονόμησης» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΣΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ: «"Είχε δει μια αγγελία που ζητούσαν οδηγό σε ταχυμεταφορική εταιρεία (...) Ενα μήνα αργότερα, μου είπε ότι τον πήραν, με μισθό 1.250 ευρώ καθαρά (...) Οταν έφτασε, του ανακοίνωσαν ότι δεν έχει προσληφθεί από την εταιρεία ταχυμεταφορών, αλλά από μια άλλη, που τον "νοίκιασε" σε αυτούς. Τον πέταξαν σε έναν ξενώνα μαζί με πολλούς άλλους, με ένα κοινό τηλέφωνο με κέρματα. Αρχισε να ξυπνάει στις 3.30 το πρωί για να πιάσει δουλειά στις 5. Για πέντε ώρες φόρτωνε κιβώτια στα αυτοκίνητα, μες στην παγωνιά, για να ξεκινήσει μετά να τα μοιράζει ως τις 8 το βράδυ". Ο Μπάμπης υπήρξε ακόμα ένα θύμα των λεγόμενων leihfirmen, των εταιρειών ενοικίασης εργαζομένων που με δεδομένη τη χαλαρή εργατική νομοθεσία της χώρας, τα τελευταία χρόνια κάνουν χρυσές δουλειές (...) Εχουν γίνει "παγίδα" για χιλιάδες εργαζομένους που άφησαν τις πατρίδες τους για μια ευκαιρία στη Γερμανία (...) Στον Μπάμπη προτάθηκαν τα 800 ευρώ καθαρά, από τα οποία θα έπρεπε να πληρώνει και για διαμονή» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ: «Μετανάστευση, ανεργία και κοινωνική ανισότητα βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων καθώς οι πυρπολήσεις αυτοκινήτων δεν αφορούν πολυτελείς λιμουζίνες ή ακριβά τζιπ και οχήματα και οι επιθέσεις γίνονται τόσο σε τράπεζες, αστυνομικά τμήματα όσο και σε σχολεία και βιβλιοθήκες. Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά το θάνατο στο Χούσμπι, μια φτωχή συνοικία της σουηδικής πρωτεύουσας, ενός 69χρονου κατοίκου που σκοτώθηκε από την αστυνομία στην κατοικία του» (στα ΝΕΑ).

ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ: «Είναι προφανές ότι η Ευρώπη "ψάχνεται". Ολοι σχεδόν αντιλαμβάνονται ότι με το "σημερινό μοντέλο" δεν μπορεί να προχωρήσει για πολύ ακόμα...» (στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ