Σάββατο 25 Μάη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΥΛΗ
Ερώτηση του ΚΚΕ για το κολυμβητήριο Καβάλας

Οι συνθήκες που επικρατούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας αναδεικνύονται από την Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Θεοδόση Κωνσταντινίδη και Ελένης Γερασιμίδου προς τους υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών και Οικονομικών σχετικά με τα προβλήματα στην οροφή του κλειστού κολυμβητηρίου της Καβάλας. Στην Ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

«Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η οροφή του κλειστού κολυμβητήριου της Καβάλας από το Δεκέμβρη του 2010. Συγκεκριμένα η στέγη του κολυμβητηρίου υπέστη σημαντική ζημιά, όταν ισχυρός άνεμος έσκισε τη θερμομονωτική και υγρομονωτική μεμβράνη που σκέπαζε το στρώμα πετροβάμβακα και τη μεταλλική οροφή, ενώ ταυτόχρονα κατέστρεψε και το σύστημα προστασίας από τους κεραυνούς. Το σοβαρό αυτό θέμα είχε αναδείξει το ΚΚΕ με σχετική Ερώτησή του, με αρ. πρωτ. 8385 29/12/2010, χωρίς όμως να έχει δοθεί καμία δέσμευση για αποκατάσταση της ζημιάς.

Να σημειωθεί ότι είναι το μόνο κλειστό, ολυμπιακών διαστάσεων, κολυμβητήριο στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη και φιλοξενεί από το 2007, που εγκαινιάστηκε, όλα τα πρωταθλήματα της περιφέρειας.

Η διαχείριση του κολυμβητηρίου γίνεται από το Δήμο Καβάλας, που επιβάλλει αντίτιμο για τη χρήση του στους αθλούμενους πολίτες καθώς και στους τέσσερις συλλόγους για την προετοιμασία τους. Ενώ το 2010 είχε αποφασιστεί η αναστολή της λειτουργίας του εξαιτίας της εκτίμησης του υψηλού κόστους συντήρησης του, αφού λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών δαπανήθηκαν χρήματα για τη θέρμανση και το σύστημα αφύγρανσης.

Για την κατάσταση αυτή ευθύνες φέρει και η Δημοτική Αρχή που αντί να διεκδικήσει με κάθε τρόπο μαζί με το λαό της Καβάλας την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση για την εύρυθμη, ασφαλή και δωρεάν για τους πολίτες χρήση του κολυμβητηρίου επιβάλλει αντίτιμο. Την κύρια ευθύνη όμως έχουν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, που και στον τομέα αυτό ακολουθεί πολιτική της υποχρηματοδότησης προωθώντας την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για τη χορήγηση, από τον κρατικό προϋπολογισμό, των απαραίτητων και αναγκαίων ποσών για να μπορέσει να λειτουργήσει το κολυμβητήριο απρόσκοπτα και με ασφάλεια και να υπάρχει δωρεάν πρόσβαση όλων των αθλούμενων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ