Κυριακή 26 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αγώνας για την Προσχολική Αγωγή

Αγχος κατατρώει όλα τα νέα ζευγάρια, που αναζητούν αυτήν την περίοδο κάποιον δημοτικό παιδικό σταθμό να στείλουν τα παιδιά τους τη νέα περίοδο. Η αγωνία τους εντείνεται, καθώς στον αέρα βρίσκεται και η συνέχιση του προγράμματος «Εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» που προβλέπει χρηματοδότηση σταθμών από το ΕΣΠΑ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κάλυπτε μέρος από τις αυξημένες ανάγκες για φιλοξενία και φροντίδα παιδιών και ενδεχόμενη διακοπή του θα φέρει σε τραγικό αδιέξοδο χιλιάδες οικογένειες.

Θυμίζουμε ότι, πέρσι, οι αιτήσεις για φιλοξενία σε σταθμούς, που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα, έφτασαν τις 96.000. Αριθμός που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες, αφού πολλοί γονείς δεν πληρούσαν τα κριτήρια που βάζει η κυβέρνηση ακριβώς για να κόβει παιδιά λαϊκών οικογενειών και έτσι δεν υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής. Ο συγκεκριμένος αριθμός, με την κατακόρυφη μείωση του λαϊκού εισοδήματος, προφανώς και πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά. Εδώ και τώρα το ταξικό εργατικό κίνημα, οι νέοι γονείς, οι λαϊκές οικογένειες οργανώνουν τον αγώνα τους, ώστε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.

Να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις. Για σύγχρονους, ασφαλείς, δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς. Κατάργηση των τροφείων. Κρατική χρηματοδότηση για τη διεύρυνση του δικτύου των παιδικών σταθμών με αξιοποίηση και διαμόρφωση κατάλληλων κτιρίων ιδιοκτησίας των Δήμων ή άλλων κρατικών οργανισμών, που είναι αναξιοποίητα, ώστε να καλυφθούν όλες οι λαϊκές ανάγκες. Καμιά απόλυση προσωπικού. Προσλήψεις μόνιμου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη δικαιώματα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσχολική Αγωγή δημόσια - δωρεάν για όλα τα παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ