Τρίτη 28 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠΠΟ
«Συνεχίζουμε πιο μαζικά»!

Τους εργαζόμενους που στήριξαν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» στις εκλογές του Ενιαίου Συλλόγου του ΥΠΠΟ (15/5) «για να συνεχίσουμε πιο μαζικά τους αγώνες μας ενάντια στην κυριαρχία του κεφαλαίου, την ανάγκη για ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος και το ζωντάνεμα της ζωής του συλλόγου», χαιρετίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη η οποία στηρίζεται από το ΠΑΜΕ και πήρε 1 έδρα.

Η «ΔΑΣ» αντιτίθεται «στις παραπλανητικές προτάσεις της ΕΑΚ. Αρνούμαστε τη συμμετοχή μας σε δήθεν "αριστερά προεδρεία". Με την αντιμνημονιακή ρητορεία τους δεν προτείνουν στους εργαζόμενους πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση αλλά μια άλλη διαχείριση που οδηγεί σε νέους ταξικούς συμβιβασμούς σε βάρος των εργαζομένων. Στο πλαίσιο των δημοκρατικών αρχαιρεσιών προτείνουμε το αντιπροσωπευτικό - αναλογικό σύστημα εκλογής προεδρείου στο ΔΣ και επιπλέον τη συμμετοχή του συλλόγου μας στις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ».

Η παράταξη σημειώνει ότι οι εκλογές στο σύλλογο έγιναν σε κλίμα όξυνσης των προβλημάτων και στο χώρο του πολιτισμού, αποτέλεσμα της καπιταλιστικής κρίσης που «κορύφωσε την αντιλαϊκή επίθεση, καταπατώντας οποιοδήποτε εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση δεν είχαν καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια να τσακίσουν, με στόχο να γίνει ακόμα πιο φτηνή η εργατική δύναμη για να αυξηθούν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων».

Η Επιτροπή του ΠΑΜΕ στο ΥΠΠΟ καλεί «όλους τους εργαζόμενους στον πολιτισμό και σε κάθε άλλον τομέα, σήμερα περισσότερο από ποτέ, να κατευθύνουν την πάλη τους στη δημιουργία προϋποθέσεων για να πάψουν οριστικά οι δημόσιοι φορείς του πολιτισμού να δουλεύουν για λογαριασμό της κυρίαρχης αστικής τάξης και της ιδεολογίας της. Να σταματήσει, οριστικά, ο Πολιτισμός να αντιμετωπίζεται ως περιττή πολυτέλεια για τους "κάτω" και πεδίο κερδοφορίας για τους "πάνω" και να ανοίξει ο δρόμος για έναν ανώτερο ανθρώπινο πολιτισμό, όπου ιδιοκτήτες του θα είναι οι πραγματικοί δημιουργοί του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ