Παρασκευή 31 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Εκτός δημόσιων νηπιαγωγείων τα προνήπια

Κάλεσμα των Συλλόγων Εκπαιδευτικών «Ρόζα Ιμβριώτη» και «Σωκράτης» στους νηπιαγωγούς να εγγράφουν όλα τα παιδιά

Εκτός των δημόσιων νηπιαγωγείων αφήνει η πολιτική της συγκυβέρνησης τα προνήπια, τα οποία θα μπουν στην κληρωτίδα το Σεπτέμβρη αν και εφόσον περισσέψουν θέσεις.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» καταγγέλλει αυτήν την προσπάθεια πλήρους αποκλεισμού των προνήπιων από τα δημόσια νηπιαγωγεία με κατεύθυνση που δίνεται στους νηπιαγωγούς αλλού εγγράφως (π.χ. Πειραιάς) και σε άλλες τηλεφωνικά (π.χ. στην περιοχή του Συλλόγου) να μη γράψουν προνήπια γιατί τα τμήματα θα υπολογιστούν μόνο με βάση τα νήπια. Οπως επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί, η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι θα συμπτυχτούν εκατοντάδες τμήματα στα νηπιαγωγεία, χιλιάδες προνήπια θα μείνουν απέξω και φυσικά θα χαθούν οι αντίστοιχες οργανικές θέσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις νηπιαγωγούς (μετακίνηση εντός και εκτός Διεύθυνσης ακόμα και Περιφέρειας...).

Ο Σύλλογος «Ρόζα Ιμβριώτη» τονίζει ότι η αντιλαϊκή αυτή πολιτική δεν κάνει εξαιρέσεις ούτε εκεί που υπάρχει η υποδομή να εγγραφούν προνήπια, όπως για παράδειγμα στην Καισαριανή που αυτή τη στιγμή υπάρχει δυνατότητα σε πολλά νηπιαγωγεία να απορροφηθούν και τα προνήπια.

Ανάλογη ανακοίνωση έβγαλε και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής «ο Σωκράτης».

Τα ΔΣ των δυο συλλόγων απευθύνουν κάλεσμα στους νηπιαγωγούς να εγγράφουν και νήπια και προνήπια. Απευθύνονται στους δήμους να πάρουν μέτρα για τη στέγαση των νηπιαγωγείων ώστε να χωρούν όλα τα παιδιά. Απευθύνονται στα σωματεία να κάνουν δική τους υπόθεση την εγγραφή όλων των παιδιών στα νηπιαγωγεία και στο υπουργείο για να ανακαλέσει τις οδηγίες για αποκλεισμό των προνηπίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ