Σάββατο 1 Ιούνη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συλλαλητήρια συνταξιούχων στις 6 Ιούνη
  • Στην Αθήνα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου

- Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις.

- Διασφάλιση από την κυβέρνηση της καταβολής τους.

- Να αποδοθούν τώρα οι συντάξεις στους νέους δικαιούχους.

- Αποκατάσταση όσων χάσαμε.

- Να δοθούν φάρμακα και εξετάσεις δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους, τους ανέργους και τις οικογένειές τους, χωρίς προαπαιτούμενα.

- Κάτω τα χαράτσια και οι κατασχέσεις κατοικιών.

Ούτε βήμα πίσω από τις παραπάνω διεκδικήσεις τους δεν κάνουν οι συνταξιούχοι που βγαίνουν ξανά στους δρόμους - μετά το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 19 του Απρίλη - κλιμακώνοντας την πάλη τους ενάντια στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και απειλεί ευθέως την ίδια τους τη ζωή.

Ετσι, μαζικό αποφασιστικό παρών καλούνται να δώσουν οι συνταξιούχοι της Αττικής στην κινητοποίηση που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΠΕΣ-ΝΑΤ - ΟΤΑ και ΤΑΕΟΑΕΕ, την Πέμπτη, 6 Ιούνη, στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Επίσης, συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, εξήγγειλε για τις 6 του Ιούνη και η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας.

Για την καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησης, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις θα δώσουν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, 3 Ιούνη, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών Αθήνας (Κάνιγγος 27 - 5ος όροφος), όπου και θα προβάλουν το διεκδικητικό τους πλαίσιο συσπείρωσης και πάλης.

Σε συγκέντρωση των συνταξιούχων, την Τρίτη, 4 Ιούνη, στις 10.30 π.μ. στον Οίκο του Ναύτη, καλεί η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΠΕΣ - ΝΑΤ), ενώ απευθύνει κάλεσμα και για τη συγκέντρωση στις 6 Ιούνη.

Τα οργανωτικά θέματα για την καλύτερη συμμετοχή των συνταξιούχων του Πειραιά στο συλλαλητήριο στις 6 Ιούνη θα συζητηθούν στη σύσκεψη που διοργανώνει η Ενωση Συνταξιούχων Πειραιά στις 5 Ιούνη στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Θέμα της σύσκεψης θα είναι και η συμβολή των συνταξιούχων στην παραπέρα οργάνωση των αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος των συντάξεων, της Υγείας, των Συλλογικών Συμβάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ