Σάββατο 1 Ιούνη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ακρωτηριασμένοι ναυτικοί στερούνται το επίδομα αναπηρίας

Μόνο στους ασφαλισμένους που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό και των δύο άνω ή κάτω άκρων τους χορηγεί επίδομα αναπηρίας ο Οίκος Ναύτου, με αποτέλεσμα οι ναυτικοί με ακρωτηριασμό ενός άκρου τους να εξαιρούνται από την προνοιακή αυτή παροχή. Την τροποποίηση της σχετικής διάταξης ζητά το ΚΚΕ, που κατέθεσε χτες Αναφορά της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου ΠΕΣ - ΝΑΤ σχετικά με το επίδομα αναπηρίας Ναυτικών από τον Οίκο Ναύτου, προς τους υπουργούς Ναυτιλίας και Αιγαίου, Υγείας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Οικονομικών. Το κείμενο της αναφοράς σημειώνει:

«Βάσει διάταξης του Προεδρικού Διατάγματος 8/2005 το επίδομα παρέχεται σε όσους "..πάσχουν από ακρωτηριασμό αμφοτέρων των άνω ή κάτω άκρων" εξαιρώντας τους συνταξιούχους ναυτεργάτες που έχουν ακρωτηριασμό του ενός μόνο άκρου.

Η ΠΕΣ-ΝΑΤ θεωρώντας τη συγκεκριμένη διάταξη ανάλγητη και παρανοϊκή ζητά την άμεση τροποποίησή της και την ίση μεταχείριση των ασφαλισμένων του Οίκου Ναύτου με τους ομοιοπαθείς των άλλων ασφαλιστικών ταμείων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ