Σάββατο 14 Απρίλη 2001 - Κυριακή 15 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στάθης Μολύβας
Στάθης Μολύβας
Φωτ.

Στις 28 Μάρτη 2001 πέθανε στα 63 χρόνια της η πολυαγαπημένη μας σύζυγος και μητέρα ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ.

Ευχαριστούμε όσους μας συμπαραστάθηκαν στις δύσκολες ώρες μας και συμμετείχαν στο βαρύ πένθος μας.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 25.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Οικογένεια Ιωάννη Καλομοίρη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της συζύγου και συναγωνίστριάς μου στη ζωή και στους λαϊκούς αγώνες ΕΥΧΑΡΙΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ, η οποία «έφυγε» από τη ζωή στις 21 Νοέμβρη 2000 προσφέρω στην ΚΟ Λάρισας και στο «Ριζοσπάστη» από 20.000 δρχ.

Προσφέρω ακόμη από 20.000 δρχ. στα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ Λάρισας και Χαριλάου Θεσσαλονίκης, στη μνήμη των συναγωνιστών και συναγωνιστριών, που ως το τέλος της ζωής τους συμμετείχαν στις δραστηριότητες των Παραρτημάτων τους.

Ζαχαρίας Φουντουλάκης, Λάρισα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΡΙΜΗ από τα παλαιά μέλη του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, από το χωριό Σκεπαρι Καλαμπάκας, ο οποίος πέθανε πρόσφατα και αντί για στεφάνι στη σορό του, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 5.000 δρχ.

Οικογένεια Νικόλαου Δ. Παπαπούλιου

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου ΛΑΖΑΡΟΥ ΘΩΜΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 20.000 δρχ.

Ελισσάβετ Θωμίδη

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, μέλους του ΚΚΕ. Για την αντιστασιακή δράση του, καταδικάστηκε από έκτακτο Στρατοδικείο σε ισόβια. Αφέθηκε ελεύθερος το 1961 και συνέχισε τους αγώνες του.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Ελισσάβετ και τα παιδιά του Γιώργος, Δημήτρης και Ελβίρα Ελευθεριάδου πρόσφεραν 15.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» και 15.000 δρχ. στην ΚΟΒ Νεάπολης Θεσσαλονίκης.

Λάζαρος Θεοδωρίδης
Λάζαρος Θεοδωρίδης
* * *

Φωτ.

Πέρασαν 7 χρόνια από τότε που «έφυγε» για πάντα από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1936. Στον Εμφύλιο αναδείχτηκε σε ταγματάρχη του ΔΣΕ. Τραυματίστηκε πέντε φορές στις μάχες.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία συμμετείχε ενεργά στον εκεί Σύλλογο των Πολιτικών Προσφύγων ως το 1979 που επέστρεψε στην πατρίδα, για να συνεχίσει, ως το θάνατό του, τον αγώνα του για τα ιδανικά της ειρήνης, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Βασιλική και τα παιδιά του προσφέρουν 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Καλλιθέας Θεσσαλονίκης.

* * *

Φωτ.

Χτες, 13 Απρίλη, συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου συζύγου μου ΛΑΖΑΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ, καπετάνιου του ΕΛΑΣ, αφοσιωμένου στην υπόθεση του λαού αγωνιστή. Ταλαιπωρήθηκε από τη φασιστική Κατοχή, τις διώξεις μετά την Απελευθέρωση, τις φυλακίσεις και τις κακουχίες.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη του γαμπρού μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΡΥΦΤΑΝΙΔΗ, ο οποίος σκοτώθηκε στην Κατοχή, του αδελφού του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΥΦΤΑΝΙΔΗ, ο οποίος μεταφέρθηκε από τις φυλακές της Κέρκυρας, όπου κρατούνταν, στο Επταπύργιο και εκτελέστηκε. Και του συναγωνιστή του ΑΝΕΣΤΗ ΤΣΑΓΓΕΡΑ, που μεταφέρθηκε και αυτός από την Κέρκυρα και εκτελέστηκε στο Επταπύργιο, προσφέρω 20.000 δρχ. στην ΚΟΒ Καλαμαριάς, της οποίας ο σύζυγός μου ήταν μέλος και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Σπύρος Σύψας
Σπύρος Σύψας
Μάρω Θεοδωρίδου

* * *

Φωτ.

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, δάσκαλος, μέλος του ΚΚΕ, γεννήθηκε το 1916 στο Μουζάκι Καρδίτσας, ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Αγωνίστηκε με συνέπεια για τα ιδανικά του ΚΚΕ και πέθανε πιστός σε αυτά.

Στις 21 Απρίλη συμπληρώνονται 6 χρόνια από το θάνατό του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Πετρούπολης της ΠΕΑΕΑ.

Η γυναίκα του Κασσιανή και τα παιδιά του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΣΠΥΡΟΥ ΣΥΨΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του λαϊκού κινήματος, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας την 1η Ιούλη 1996, η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 20.000 δρχ.

* * *

Η Κούλα Γρηγοράτου από τα Μουλακάτα Κεφαλονιάς προσφέρει 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σάμης, στη μνήμη των γονιών της ΣΠΥΡΟΥ και ΛΟΛΑΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ και των αδελφών της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ, ΧΑΡΑΣ, ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ και ΛΕΥΤΕΡΗ.

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΡΓΑΝΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 25.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ανω Αιγάλεω, στο ΚΚΕ προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου.

Κική Παργανά

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μάνας μας ΣΟΦΙΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΟΥ, προσφέρουμε 100.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Σμύρνης.

Νίκος Οταπασίδης
Νίκος Οταπασίδης
Τα παιδιά της

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΣΑΡΑΝΤΟΥ. Πιάστηκε το 1936 και κλείστηκε στις φυλακές Αβέρωφ. Ηταν στην ομάδα της Ηλέκτρας Αποστόλου, η οποία την είχε υπό την προστασία της. Αποφυλακίστηκε το 1939. Από τότε δούλευε παράνομα στη συνοικία της ως το 1941.

Πήρε μέρος σε όλες τις δραστηριότητες του ΕΑΜ και δούλευε ως καθοδηγήτρια στο εργοστάσιο Μουταλάσκη. Το 1945 κυνηγήθηκε από τους Αγγλους και τα τάγματα Ασφάλειας, μαζί με τον άντρα της. Εγκαταστάθηκαν στην Κοκκινιά, όπου δούλευαν παράνομα και οι δύο.

Η Δέσποινα Παπασαράντου ήταν καλή σύζυγος, μητέρα και γιαγιά.

Στη μνήμη της, καθώς και στη μνήμη της αδελφής μου ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΠΑΠΑΣΑΡΑΝΤΟΥ, μαχήτριας του ΔΣΕ, η οποία σκοτώθηκε στη μάχη Κυνουρίας, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Ο σύζυγος Παπασαράντος

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 14 Απρίλη, συμπληρώνονται 8 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΣΤΑΘΗ ΜΟΛΥΒΑ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αλσούπολης.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ,

Σήμερα, 14 Απρίλη, συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΑΖΟΓΚΑ, μέλους του ΚΚΕ από το 1943, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Γεννήθηκε το 1926 στο χωριό Γαλατεινή Κοζάνης.

Δέσποινα Παπασαράντου
Δέσποινα Παπασαράντου
Πολιτικός πρόσφυγας από το φθινόπωρο του 1949 στην Τασκένδη, παντρεύτηκε εκεί και απέκτησε δυο γιους.

Το 1983 επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του και συνέχισε την αγωνιστική δράση του, ως μέλος της ΚΟΒ Καλαμακίου και αργότερα, ως μέλος της ΚΟ Λαμίας, ως την τελευταία στιγμή της ζωής του.

Αυτό που ιδιαίτερα τον χαρακτήριζε ήταν η σεμνότητα και η καλοσύνη του.

Πάντα υπηρέτησε το ΚΚΕ και την υπόθεση της εργατικής τάξης με απλότητα και ανιδιοτέλεια.

Στη μνήμη του, τα παιδιά του Γιάννης και Θωμάς προσφέρουν 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΜΠΟΛΗ και για τη γιορτή του, προσφέρω 10.000 δρχ. για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

Η γυναίκα του Δήμητρα Καμπόλη

* * *

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, παλιού Αϊστρατίτη, ο οποίος πέρασε 18 χρόνια στην εξορία, καθώς και στη μνήμη όσων έπεσαν στους αγώνες για την πατρίδα, προσφέρω 200.000 δρχ. στην ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Π. Κ. Σ.

* * *

Οι αντιστασιακοί Κ. Δ. και Γ. Π. προσφέρουν στο ΚΚΕ - ΚΟΒ Καλλιθέας - 40.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Πριν από 53 χρόνια σκοτώθηκε ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ευστράτιου ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ, μαχητής του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του, η αδελφή του Κωνσταντία Κουγιουμτζή προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, 53.000 δρχ.

Ηρακλής Κωνσταντινίδης
Ηρακλής Κωνσταντινίδης
* * *

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΡΛΑΤΖΗΣ γεννήθηκε το 1900 στο χωριό Σπήλαιο Γρεβενών. Ηταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ. Πιάστηκε αιχμάλωτος το 1949 και εξορίστηκε στα Γιούρα. Το 1958 κατόρθωσε να φύγει για την Πολωνία, όπου ζούσε η οικογένειά του.

Πέθανε εκεί το 1977.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΡΛΑΤΖΗΣ γεννήθηκε το 1930. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή, στον Εμφύλιο ήταν λοχαγός πολιτικός επίτροπος στις ομάδες πολιτικών επιτρόπων του ΔΣΕ στην περιοχή Γρεβενών.

Σκοτώθηκε το 1949.

Στη μνήμη τους, η Παναγιώτα σύζυγος Γεωργίου Ταρλατζή και η κόρη της Μαρία προσφέρουν 7.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 3.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Συμπληρώνονται 4 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας ΑΝΔΡΕΑ ΦΡΑΓΚΟΥ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στην ΚΟΒ Αγίου Κήρυκα Ικαρίας 20.000 δρχ.

Η σύζυγος Καλλιόπη

Τα παιδιά Αθηνά, Μαρία, Ειρήνη, Θεολόγος

* * *

Στη μνήμη του παλαίμαχου Ακροναυπλιώτη αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΡΑΛΗ, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και ευχόμαστε επιτυχία στις αποφάσεις του 16ου Συνεδρίου.

Η γυναίκα του Καίτη

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 14 Απρίλη, κλείνει ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου αδελφού μας και θείου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΟΤΑΠΑΣΙΔΗ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δήμου Καλλιθέας.

Οικογένεια Στέφανου Οταπασίδη

* * *

Φωτ.

Στις 17 Ιούνη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του συζύγου μου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΛΑΤΙΚΑ αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη των γονιών μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ και ΣΟΦΙΑΣ, των αδελφών μου ΖΩΗΣ και ΕΥΘΥΜΙΟΥ, των πεθερικών μου ΙΩΑΝΝΗ και ΕΛΕΝΗΣ, της κουνιάδας μου ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ και των γαμπρών μου ΧΡΗΣΤΟΥ και ΘΕΟΔΩΡΟΥ, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 15.000 δρχ.

Αντιγόνη Αθαν. Πλατίκα

Τσαριτσάνη Λάρισας

* * *

Φωτ.

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ γεννήθηκε το 1915 στο χωριό Παλαιόπυργο (Ζαυλάνια) Τρικάλων. Ηταν μόνιμος υπαξιωματικός του αστικού στρατού και πήρε μέρος στον πόλεμο του '40.

Στην Κατοχή υπηρετούσε στη Χωροφυλακή. Μαζί με άλλους 50 χωροφύλακες, έφυγαν με τον οπλισμό τους και κατατάχτηκαν στο ΕΛΑΣ. Υπηρέτησε ως εκπαιδευτής σαμποτέρ στο 1/38 Σύνταγμα της Ιης Μεραρχίας.

Στον Εμφύλιο ήταν λοχαγός του ΔΣΕ.

Από το φθινόπωρο του 1949 έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από όπου επέστρεψε στην πατρίδα το 1984. Αναγνωρίστηκε ως αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Αναστασία προσφέρει στο «Ριζοσπάστη» 5.000 δρχ., στη ΝΕ Τρικάλων 15.000 δρχ. και 20.000 δρχ. στο Παράρτημα Τρικάλων της ΠΕΕΠΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ