Κυριακή 9 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φρανσουά Ολάντ

Γρηγοριάδης Κώστας

Μετά το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης που πήρε το 2009, προληπτικά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα προτού καν αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του, ήρθε και η απονομή του βραβείου «ειρήνης», η επιταγή των 115.000 ευρώ και το χρυσό μετάλλιο από την ΟΥΝΕΣΚΟ, για την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Γαλλίας στο δυτικοαφρικανικό Μάλι, στον 59χρονο Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Το μεγάλο βραβείο ειρήνης «Φελίξ Ουφουέ Μπουανί» (από το όνομα πρώην προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού) απονεμήθηκε στον Ολάντ για την υποτιθέμενη συνεισφορά της Γαλλίας «στην ειρήνη και στους λαούς της Αφρικής». Ο πρόεδρος της επιτροπής βραβείων της ΟΥΝΕΣΚΟ, Ζοακίν Τσισάνο, δικαιολόγησε την απόφαση λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτόν εκτιμήθηκε η «αλληλεγγύη» του Παρισιού.

Λες και δεν έχουν σκοτωθεί από τις 11 Γενάρη ως σήμερα δεκάδες άμαχοι από τις συνεχιζόμενες εναέριες και χερσαίες επιχειρήσεις του γαλλικού στρατού στο μαλινέζικο βορρά. Λες και οι περίπου 4.000 Γάλλοι στρατιώτες και μέλη της διαβόητης «Λεγεώνας των Ξένων» έχουν πάει στο Μάλι για φιλανθρωπικό έργο... και όχι για τη διαφύλαξη των ζωτικών συμφερόντων της Γαλλίας σε μία κομβική, γεωπολιτικά, στρατηγική περιοχή με σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου, χρυσού και ουρανίου.

Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι αυτοί που έχουν το «μαχαίρι» των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, δεν θέλουν μόνον το «καρπούζι» αλλά και την... αναγνώριση και επιβράβευση, επιστρατεύοντας κάθε μέσο. Οπως την πλήρη διαστρέβλωση της αλήθειας, και την επιβράβευση... του πολέμου με μετάλλιο ειρήνης.


Δ.ΟΡΦ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ