Τρίτη 11 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναβλήθηκε για 9η φορά δίκη φασιστοειδών!

Δικάζονται για δολοφονική επίθεση εναντίον Αφγανών στον Αγιο Παντελεήμονα

Αναβλήθηκε χτες, για τις 22 Γενάρη του 2014 και για 9η φορά, η δίκη των τριών φασιστοειδών, για τη δολοφονική επίθεση εναντίον μεταναστών Αφγανών στον Αγ. Παντελεήμονα στις 18 Σεπτέμβρη 2011. Αυτή τη φορά η δίκη αναβλήθηκε γιατί οι δικαστικές Αρχές ξέχασαν να κλητεύσουν ως μάρτυρα τον αστυνομικό της ομάδας «Δίας» που είχε βρει τους τραυματίες μετανάστες. Αίτημα, το οποίο το προηγούμενο δικαστήριο που είχε αναβάλει τη διαδικασία το είχε δεχτεί....

Να σημειωθεί, ότι η λεγόμενη αυτόφωρη διαδικασία που ξεκίνησε με τις συλλήψεις των φασιστοειδών, της υποψήφιας του φασιστικού ναζιστικού μορφώματος της «Χρυσής Αυγής» Θ. Σκορδέλη και των ομοϊδεατών της, Ι. Λουκιανού και Γ. Μαρκουλάκη, αναβάλλεται...αισίως για 2,5 χρόνια!

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η δίκη που ήταν πρώτη στο πινάκιο, δεν έγινε ποτέ ενώ η διαδικασία που ακολουθήθηκε από την πλευρά των συνηγόρων των φασιστοειδών Β. Καπερνάρου (βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων) και Χρ. Τσαμπάζη, ήταν η κωλυσιεργία και το πρόσχημα της ασφαλούς μεταφοράς των κατηγορουμένων που βρίσκονταν στα δικαστήρια (σ.σ. όπως διαβεβαίωναν οι συνήγοροι τους) στην αίθουσα της δίκης. Τελικά, παρά την επιπλέον διμοιρία που κλήθηκε για να τους συνοδεύσει, αφού ήδη υπήρχε παρουσία 20 αστυνομικών, εμφανίστηκε μόνο ο Γ. Λουκιανός. Οι άλλοι δύο δεν παρουσιάστηκαν αφού βρίσκονταν στα δικαστήρια (σ.σ. όπως διαβεβαίωναν οι συνήγοροι τους) και παρά το ότι το προηγούμενο δικαστήριο είχε διατάξει την αυτοπρόσωπη παρουσία τους!

Θυμίζουμε ότι πριν μερικές μέρες, άλλη υπόθεση δίκης δύο φασιστοειδών που κατηγορούνται για εμπρησμό μαγαζιού που ανήκει σε Καμερουνέζο στον Αγιο Παντελεήμονα, αναβλήθηκε για άγνωστη δικάσιμο, μετά από αίτημά τους. Θυμίζουμε ότι ο ένας από τους δύο είχε ομολογήσει στην κατάθεσή του ότι συμμετείχε σε «ομάδα εφόδου» κατά μεταναστών που δρούσε οργανωμένα και με συγκεκριμένη κάλυψη...

Ο φασισμός, ο ρατσισμός δεν αντιμετωπίζονται με νόμους, αλλά από τον ίδιο το λαό και την πάλη του, με το να απομονώνει όπου βρίσκει τα φασιστοειδή και τις ρατσιστικές συμπεριφορές. Ενας αγώνας που θα στοχεύει στο να εξαλείψει τη ρίζα του κακού, που είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και θρέφει τα ρατσιστικά φαινόμενα, τον ίδιο το φασισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ