Τρίτη 11 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επίδαυρος εφ' όλης της ύλης

Σχέδιο που εικονίζει μνημεία της Επιδαύρου, όπως ήταν στην αρχαιότητα
Σχέδιο που εικονίζει μνημεία της Επιδαύρου, όπως ήταν στην αρχαιότητα
«Η Επίδαυρος εφ' όλης της ύλης» τιτλοφορείται η έκθεση που θα παρουσιάσει (11/6 - 28/7, 8-10 μ.μ.) το Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», σε επιμέλεια του δημοσιογράφου συλλέκτη Βασίλη Καββαθά. Η έκθεση συνοδεύεται με ανοιχτές συζητήσεις και προβολές ντοκιμαντέρ, από το Αρχείο - Μουσείο της ΕΡΤ.

Η έκθεση προσφέρει τη δυνατότητα γνωριμίας του κοινού με το «μαγικό» τόπο, που λέγεται Επίδαυρος, τόπος πολιτισμού και επιστήμης. Η συλλογή του Β. Καββαθά αποτελείται από σπάνιες εκδόσεις βιβλίων, αφίσες και προγράμματα παραστάσεων, γκραβούρες, ξυλογραφίες, χαλκογραφίες, πίνακες ζωγραφικής και φωτογραφίες επιδαύρειας θεματολογίας.

Στην πρώτη συζήτηση, σήμερα (8 μμ) ο Βασίλης Καββαθάς θα μιλήσει για τις ανασκαφές του Παναγή Καββαδία στο ιερό της Επιδαύρου και θα παρουσιάσει τα βιβλία του αρχαιολόγου. Στις 14/6 (8 μ.μ.) θα συζητήσει με τον Στέφανο Γερουλάνο, με θέμα «Η Ιατρική στην Επίδαυρο». Στις 19/6 (8 μ.μ.) με τον Κώστα Γεωργουσόπουλο και στις 27/6 (8 μ.μ.) με τον Πλάτωνα Μαυρομούστακο θα συζητήσει «εφ' όλης της ύλης» για το αργολικό θέατρο κατά την αρχαιότητα και στη σύγχρονη εποχή. Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης (Δευτέρα έως Κυριακή 7 - 9.30 μ.μ., στο Video-Room του ιδρύματος) θα προβάλλονται τα εξής ντοκιμαντέρ: «Ο Αλέξης Μινωτής στην Επίδαυρο», «Το "Θέατρο Τέχνης" ανεβάζει "Μήδεια"», «Διονύσης Φωτόπουλος», «Δε πόλις ελάλησεν, η Επίδαυρος - Γιώργος Μανιώτης» και «Ελλάδος περιήγησις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ