Πέμπτη 13 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κινητοποιούνται σήμερα οι εργαζόμενοι

Με αφορμή τις αυξήσεις στο Παιδικό Κέντρο

Στάση εργασίας αύριο Παρασκευή από τις 7.30 π.μ. έως τις 11.30 π.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις 9 το πρωί αποφάσισε ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου, απαιτώντας χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε άμεσα να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό και να καταργηθεί κάθε ανταποδοτική χρέωση στους φοιτητές. Σε συμμετοχή στη συγκέντρωση καλεί τους φοιτητές το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Η έλλειψη προσωπικού έγινε πολύ έντονη με τη διαθεσιμότητα 85 εργαζομένων και με το διωγμό των εργολαβικών εργαζομένων. Η φοιτητική μέριμνα και οι κοινωνικές παροχές απαξιώνονται σε βαθμό εξευτελιστικό. Οι φοιτητικές εστίες (όπως και η λέσχη) λειτουργούν με... ημερομηνία λήξης, η πρυτανεία ετοιμάζει δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, ενώ στο Παιδικό Κέντρο αύξησε τα τροφεία και ταυτόχρονα μείωσε το ωράριο λειτουργίας.

Ειδικότερα, το Παιδικό Κέντρο (φιλοξενεί προνήπια και νήπια) αυξάνει τα τροφεία για το σχολικό έτος 2013-2014 κατά 25% (από 160 σε 200 ευρώ) για τα παιδιά όλου του προσωπικού του ΑΠΘ (μέλη ΔΕΠ, Διοικητικοί, ΥΙΔΑΧ) και διατηρούνται σταθερά μόνο για τους ΥΙΔΑΧ σε εφεδρεία και τους εργολαβικούς υπαλλήλους. Παράλληλα, αυξάνονται κατά 56% (από 80 σε 125 ευρώ) για τα παιδιά προπτυχιακών φοιτητών!

Το κόστος του Νηπιαγωγείου αυξήθηκε στα 200 ευρώ για όλες τις κατηγορίες προσωπικού του ΑΠΘ, ακόμα και για τους προπτυχιακούς φοιτητές, αντιστοιχώντας σε αυξήσεις από 25% έως 150%! Οι αυξήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στην περσινή μείωση (χωρίς καμία προειδοποίηση) του ωραρίου λειτουργίας από 7 π.μ., - 7 μ.μ. σε 7 π.μ. - 5 μ.μ. και στην πρόσθετη προτεινόμενη μείωση του ωραρίου σε 7.30 π.μ. - 4.30 μ.μ. φέτος.

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού σημειώνει: «Θέλουν το πανεπιστήμιο ανίκανο να καλύψει τις ανάγκες φοιτητών και εργαζομένων, με μισθούς και δικαιώματα τσακισμένα, με μια λογική ανταποδοτική (πλήρωνε για να έχεις). Η λειτουργία των ιδρυμάτων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια διευρύνεται ολοένα και περισσότερο, προωθούμενη χωρίς κανέναν δισταγμό και από τη Διοίκηση του πανεπιστημίου». Και απαιτεί να ανακληθεί η απόφαση για αυξήσεις στα τροφεία του Παιδικού Κέντρου, διεκδικεί επιχορήγηση της λειτουργίας του από το πανεπιστήμιο και μείωση των τροφείων ως ελάχιστη βοήθεια προς τους γονείς, σε καιρό κρίσης, ενώ προσθέτει και μια σειρά αιτήματα για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ